Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό η Δομή Φιλοξενίας στη Θήβα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 14:12 Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό η Δομή Φιλοξενίας στη Θήβα (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραμένουν επίσης στο ίδιο καθεστώς Οινόφυτα και Ριτσώνα…

Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκαν σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό οι δομές φιλοξενίας σε Θήβα και Σέρρες (πρώην Γεωργική Σχολή).

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ έως και τις 9 Οκτωβρίου.

Σε υγειονομικό αποκλεισμό παραμένουν οι δομές, Ελαιώνα, Κουτσόχερου, Μαλακάσας, Οινοφύτων, Ριτσώνας, Σχιστού, καθώς και των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου, Σάμου και Φυλακίου.

Σε όλες τις υπόλοιπες δομές της χώρας ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, δήλωσε ότι η χώρα πλέον εφαρμόζει μια τελείως διαφορετική μεταναστευτική πολιτική.

«Στα πέντε νησιά του Αιγαίου έχουν μπει από τον Σεπτέμβριο 65 μετανάστες. Η Ελλάδα έχει μια αποτρεπτική πολιτική προς την παράνομη μετανάστευση».

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο όσο το δυνατόν ταχύς διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, έτσι ώστε να αποσυμφορούνται πιο γρήγορα τα κέντρα υποδοχής.

«Τονίζουμε την ανάγκη μετεγκαταστάσεων σε άλλες χώρες της ΕΕ».

Σημαντικός παράγοντας είναι και η μετακίνηση των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών, ενώ «τον τελευταίο μήνα έχουν φύγει από όλα τα νησιά του Αιγαίου όλα τα ασυνόδευτα παιδία».

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση