Στη συνάντηση με την ΕΣΕΕ ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 09:20 Στη συνάντηση με την ΕΣΕΕ ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Γιώργο Καρανίκα, το Γενικό Γραμματέα, Νίκο Μπόνη, και άλλους ανθρώπους της Συνομοσπονδίας Εμπόρων και Επιχειρηματικότητας είχαν οι υπεύθυνοι Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Τομεάρχης Αλέκος Χαρίτσης και οι Αναπληρωτές του Χάρης Μαμουλάκης και Γιάννης Σαρακιώτης, που είχαν και την πρωτοβουλία για αυτή τη συνάντηση.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, και ειδικότερα οι επιπτώσεις της πανδημίας στις εμπορικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τα απαραίτητα μέτρα στήριξης που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.

Διεξοδικά συζητήθηκαν επίσης θέματα, όπως:

• Η απεμπλοκή της έννοιας της πληττόμενης επιχείρησης από τους ΚΑΔ και ο καθορισμός της βάσει συγκριτικών στοιχείων τζίρου σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

• Ο ορισμός της εποχικής εμπορικής επιχείρησης και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας ως προς αυτήν.

• Η ανάγκη επέκτασης των μέτρων που λαμβάνονται για τον τουρισμό στις πληττόμενες εποχικές εμπορικές επιχειρήσεις.

• Η θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού που θα συνδεθεί με τα POS και θα τροφοδοτεί βασικές υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης  των επιχειρήσεων από τις Περιφέρειες, μέσω των ΠΕΠ, οι όροι του οποίου εμμέσως αποκλείουν από την ενίσχυση της ρευστότητας τις επιχειρήσεις που δεν έχουν εργαζόμενους.

Οι συμμετέχοντες συνομολόγησαν ότι ο αναγκαίος για την οικονομία της χώρας παραγωγικός μετασχηματισμός, θα πρέπει να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που στηρίζουν ουσιαστικά την απασχόληση. Και όχι να αντιμετωπίζονται συλλήβδην οι μικρομεσαίες ως διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που απαιτεί βίαιη εκκαθάριση, κοινωνική μεροληψία που επιβεβαιώνεται και από την έκθεση Πισσαρίδη.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να υπάρξει στο μέλλον συνεργασία, μεταξύ ΕΣΕΕ και Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για τις εμπορικές επιχειρήσεις μετά από το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων ετών και ενόψει ενός ακόμη πιο δύσκολου φθινοπώρου και χειμώνα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση