Η απάντηση του Γιώργου Κοτρωνιά στο LamiaReport για την Ιατροδικαστική Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 12:54 Η απάντηση του Γιώργου Κοτρωνιά στο LamiaReport για την Ιατροδικαστική Λαμίας

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή - απάντηση του βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κοτρωνιά στο θέμα που αναρτήσαμε σχετικά με την ερώτησή του που αφορά τη μη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας.

Η επιστολή:

Κύριε Κωνσταντόπουλε,  Αγαπητέ Δημήτρη,

Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία στην ιστοσελίδα  LAMIA REPORT της ερώτησής μου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα για τη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας.

Σε σχέση με σχόλιο για την αξία και την σκοπιμότητα υποβολής Ερωτήσεων από βουλευτές της συμπολίτευσης επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι, ο βουλευτής, εκτός από την συμμετοχή του στο νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης, υποχρέωσή έχει να μεταφέρει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας στην Κυβέρνηση γιατί δεν έχει θεσμική δυνατότητα εκτελεστική, δεν μπορεί να δώσει εντολή υπογραφής για να λυθεί ένα θέμα.

Πέραν, λοιπόν, των επιστολών, των αναφορών, των προσωπικών παραστάσεων στα Υπουργεία, ένα αποτελεσματικό εργαλείο, σύμφωνα με τα άρθρα 126-128Β του Κανονισμού της Βουλής, είναι η υποβολή Ερωτήσεων, γιατί οι Υπουργοί, που μπορεί να έχουν πληθώρα θεμάτων, είναι υποχρεωμένοι να δουν το θέμα και να απαντήσουν.  Προφανώς οι Ερωτήσεις συνοδεύονται και από προσωπικές παραστάσεις.

Ας μείνουμε λοιπόν στο : “….επιτέλους κάποιος έκανε κάτι για την Ιατροδικαστική….»  και ας είναι βέβαιοι οι συμπολίτες μας ότι, οι εκπρόσωποί τους προσπαθούν με όλα τα μέσα που τους δίνει η θέση τους να προωθήσουν και να επιλύσουν θέματα της περιοχής μας.

Και πάλι ευχαριστώ.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Κοτρωνιάς

Βουλευτής Φθιώτιδας                                                                                                                                                                     

Προσαρμοσμένη αναζήτηση