Λαμία: Δωρεάν ενημέρωση από Ψυχολόγους σήμερα στο Κέντρο «Πρόσβασις»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 10:10 Λαμία: Δωρεάν ενημέρωση από Ψυχολόγους σήμερα στο Κέντρο «Πρόσβασις»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10) το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «Πρόσβασις» σας παρέχει για αύριο Σάββατο, δωρεάν ενημέρωση από Ψυχολόγους, για παιδιά και ενήλικες, κατόπιν ραντεβού από τις 9.00 έως τις 21.00.

Τι είναι η ψυχική υγεία και πόσο σημαντική είναι για τη ζωή μας;

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, “η ψυχική υγεία είναι η κατάσταση ευημερίας, κατά την οποία το άτομο αναγνωρίζει τις ικανότητές του, είναι σε θέση να διαχειριστεί επιτυχώς τις φυσιολογικές πιέσεις της ζωής, να εργαστεί αποδοτικά και να συνεισφέρει στην κοινότητά του”. Επομένως, η απουσία της ψυχικής ασθένειας δεν είναι επαρκής για να συμπεράνουμε πως κάποιος είναι ψυχικά υγιής.

Η ψυχική υγεία καθορίζεται από βιολογικούς, κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Συνεπώς, οι αλλαγές που βιώνει ένα άτομο κατά τη διάρκεια της ζωής του (π.χ. οικονομικά προβλήματα, διαζύγιο, απόλυση) μπορούν να το επηρεάσουν. Ακόμη και οι αλλαγές που είναι θετικές, όπως η μετακόμιση σε ένα καινούριο μέρος, μπορεί να προκαλέσουν συναισθήματα άγχους και μελαγχολίας.

Ένα βασικό λάθος που κάνουμε είναι να αμελούμε τη φροντίδα της ψυχής μας, παρά το γεγονός ότι είναι τόσο αναγκαία, όσο και η φροντίδα του σώματός μας. Ακόμη και μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας είναι επαρκείς για να προστατέψουμε και να προάγουμε την ψυχική μας υγεία. Η σωματική άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή, ο ποιοτικός ύπνος και η έκθεση στον ήλιο συμβάλλουν θετικά τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική ευημερία. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και να αποδεχτούμε πως δεν είμαστε τέλειοι και πως δεν έχουμε τα πάντα υπό τον έλεγχό μας. Έτσι θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μία ανθεκτική προσωπικότητα και να αντιμετωπίζουμε ευκολότερα τις προκλήσεις της ζωής.

To Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «Πρόσβασις» παρέχει δωρεάν ενημέρωση από Ψυχολόγους, για παιδιά και ενήλικες, κατόπιν ραντεβού, από τις 9.00 έως τις 21.00.

Για ραντεβού και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα: 2231066103 και 693206565.

Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «Πρόσβασις»
Βύρωνος 29, 2ος & 4ος όροφος - Λαμία

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231066103, 6932065658
Site: www.prosbasis.gr

Αμφίκλεια, Αταλάντη, Καρπενήσι

Προσαρμοσμένη αναζήτηση