Συνέδριο ΚΕΔΕ και ΕΣΠΑ συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της ΠΕΔ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 16:59 Συνέδριο ΚΕΔΕ και ΕΣΠΑ συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της ΠΕΔ

Το θέμα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ και η μη συνέχιση αυτής της αδικίας στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, συζητήθηκε διεξοδικά στην τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Παρών ήταν και ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος που υπογράμμισε και όσα έγιναν στο κοντινό παρελθόν μαζί με την Περιφέρεια για να αμβλυνθεί αυτή η ανισότητα φέρνοντας επιπλέον κονδύλια στη Στερεά Ελλάδα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης επεσήμανε ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό και μάλιστα ενημέρωσε το Σώμα ότι έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. για την επόμενη εβδομάδα, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, με κυρίαρχο θέμα την διεκδίκηση δίκαιης χρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ, με σκοπό, συντεταγμένα και στοιχειοθετημένα, το ζήτημα να τεθεί στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Το άλλο μεγάλο θέμα της 8ης τακτικής συνεδρίασης του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, ήταν το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στο οποίο οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας θα καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για τη διεκδίκηση στοχευμένων λύσεων και παρεμβάσεων σε ζητήματα που τους απασχολούν.

Για την ετοιμασία των προτάσεων - θέσεων της ΠΕΔ Στερεάς πραγματοποιήθηκαν συνολικά 32 συνεδριάσεις, 16 θεματικών επιτροπών με τη συμμετοχή περισσότερων των 140 αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους, διότι πραγματικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να αναδείξουμε τα θέματα που δυσχεραίνουν το έργο μας και η λύση των οποίων θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους Δήμους, για τον τόπο μας και κυρίως για τις τοπικές κοινωνίες», σχολίασε ο κ. Σουλιώτης σχετικά με την «επαγγελματική δουλειά» που έγινε μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόταση που θα κατατεθεί στην ΚΕΔΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση