ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Εκλογές με το ζόρι!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 10:13 ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Εκλογές με το ζόρι!

Σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία του Σαββάτου καλεί το συνδικαλιστικό όργανο των Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης…

Για πρώτη φορά Σάββατο και με ηλεκτρονική διαδικασία, πραγματοποιούνται στις 7 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη Κεντρικού και Τοπικών-Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν με τη συντριπτική πλειοψηφία - τουλάχιστον στη Φθιώτιδα να αποσύρουν τις υποψηφιότητες - ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των αιρετών μελών που προβλέπονται από το νόμο.

Διαβάστε το κείμενο - καταγγελία από την ΕΛΜΕ Φθιώτιδας που καλεί τους εκπαιδευτικούς σε αποχή από τη διαδικασία, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικούς σχεδιασμούς και για εκλογές - παρωδία.

(Το κείμενο υπογράφουν ο Πρόεδρος Δημήτρης Προύσαλης και η Γενική Γραμματέας Μαρία Τιμπλαλέξη).

«Λίγες μέρες πριν από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και το ΥΠΑΙΘ επιμένει στην επιβολή των ηλεκτρονικών «εκλογών». Ο αυταρχισμός σε όλο του το μεγαλείο. Κυβέρνηση, Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης «ζουν και ανασαίνουν» πώς θα επιβάλλουν αυτό το ιδιότυπο πραξικόπημα.

Σχεδόν σύσσωμες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και οι συνδυασμοί τους σε κεντρικό επίπεδο (ΚΥΣΔΕ) αλλά και σε τοπικό (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ) έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους, με επίσημες δηλώσεις στις ΔΔΕ, στις ΠΔΕ και στο ΥΠΑΙΘ, και η πολιτική ηγεσία, στηριζόμενη στις περιφερειακές και τοπικές διευθύνσεις, αρνείται πεισματικά να δεχθεί τις αποσύρσεις και να ανακαλέσει τις προηγούμενες αποφάσεις ανακήρυξης των συνδυασμών. Στο νομό Φθιώτιδας ΟΛΕΣ οι παρατάξεις ανακάλεσαν τα ψηφοδέλτιά τους, για το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας και το ΚΥΣΔΕ σχεδόν όλες (εκτός μίας). Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι με ελεύθερη βούληση καταργείται, υποχρεώνοντας όλους τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους να κατέλθουν στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία θέλουν δεν θέλουν κι ενώ «στο δρόμο» άλλαξαν τόσο την προκήρυξη όσο και το νόμο (η υπουργός με (ν)τροπολογία της τελευταίας ώρας είναι ο αρχηγός της μανέστρας σε αυτές τις «εκλογές»). Έτσι, ο σκόπελος των εφορευτικών επιτροπών παρακάμπτεται και ορίζονται εφορευτικές παρά το ΠΔ 1/2003 αλλά και την ΥΑ προκήρυξης των εκλογών.

Απαιτούμε:

 Το ΥΠΑΙΘ να κάνει άμεσα δεκτές τις αποσύρσεις των ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών που ανακάλεσαν τις υποψηφιότητές τους από τις εκλογές για το ΚΥΣΔΕ.

 Η ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας να κάνει άμεσα δεκτές τις αποσύρσεις των ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών που ανακάλεσαν τις υποψηφιότητές τους από τις εκλογές για το ΑΠΥΣΔΕ.

 Η ΔΔΕ Φθιώτιδας να κάνει άμεσα δεκτές τις αποσύρσεις των ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών που ανακάλεσαν τις υποψηφιότητές τους από τις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που ορίστηκαν στις εφορευτικές επιτροπές να αρνηθούν να συμμετάσχουν στους αντιδημοκρατικούς σχεδιασμούς του υπουργείου και να συνταχθούν με τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου.

Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας στηρίζουν και καλύπτουν συνδικαλιστικά τους συναδέλφους που αρνούνται να συμμετάσχουν στις εφορευτικές επιτροπές. Δεν νομιμοποιούμε, δεν συμμετέχουμε στις «εκλογές» αυτές.

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα αποτέλεσμα. Εφόσον το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει, όποιοι κι αν «εκλεγούν», θα βρει μόνο παραιτήσεις ή υποτελείς των πολιτικών του.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση