Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις του Γιάννη Σαρακιώτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 18:02 Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις του Γιάννη Σαρακιώτη

Τα ερωτήματα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για ελιές Καλαμών και ΕΦΚ…

Την ανάγκη άμεσης στήριξης των ελαιοπαραγωγών που καταγράφουν τεράστιες απώλειες εισοδήματος εξαιτίας των χαμηλών τιμών και την αναγκαιότητα  αποπληρωμής, όσο και της επαναφοράς του μέτρου της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου, έθιξε με επίκαιρες ερωτήσεις του ο βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων (με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Η συζήτηση είχε αρκετή ένταση με τον βουλευτή Φθιώτιδας να κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτα για τη διευκόλυνση των παραγωγών που δεν μπορούν ούτε να πουλήσουν, αλλά ούτε να προχωρήσουν στη συγκομιδή της νέας σοδειάς.

Δείτε το βίντεο:

Στη δεύτερη ερώτησή του, ο κ. Σαρακιώτης έθιξε το ζήτημα της αναγκαιότητας  αποπληρωμής, όσο και της επαναφοράς του μέτρου της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου, μέτρο το οποίο καθίσταται σήμερα πιο επιβεβλημένο από ποτέ εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του αγροτικού εισοδήματος και της πλήρους απουσίας στήριξής του από την Κυβέρνηση, όπως σημειώνει ο Φθιώτης Βουλευτής.

Σχολιάζοντας μάλιστα την απάντηση του κ. Βορίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει «μόνο κατ΄ όνομα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης» ο κ. Σαρακιώτης σημειώνει ότι ξέχασε τις δηλώσεις του το Νοέμβριο του 2019 στο συνέδριο αγροτεχνολογίας “Agribusiness Forum”, όπου τοποθετήθηκε λέγοντας ότι τη συγκεκριμένη εξαγγελία θα την ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό. «Από τότε πέρασε ένας χρόνος και ακόμη οι αγρότες περιμένουν να ακούσουν κάτι», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σαρακιώτης.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση