Γιατρέ, πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 08:24 Γιατρέ, πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό;

Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα από τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας με απαντήσεις στα ερωτήματα που γεννά η πανδημία, η οποία έχει γεμίσει με φόβο την ανθρωπότητα. Πως θα την παρακολουθήσετε…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, με επίκαιρα θέματα γύρω από την υγεία που απασχολούν όλον τον κόσμο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τι νεότερα ξέρουμε για τον επικίνδυνο ιό sars-cov-2; πρέπει να φοβόμαστε ένα τρίτο κύμα πανδημίας; πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο; πόσο μας έχει επηρεάσει ο εγκλεισμός και ο φόβος στην ψυχική μας υγεία;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που καλούνται να ρίξουν φως εκλεκτοί επιστήμονες που θα μιλήσουν διαδικτυακά στην ημερίδα από τις 7 έως τις 9μμ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom.

 Η ενημέρωση τόσο του απλού κόσμου, όσο και των υγειονομικών είναι μέσα στους σκοπούς της ημερίδας σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστο Γεωργίου που κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο νέο εμβόλιο: «Το νέο εμβόλιο για τον covid 19 και ο εμβολιασμός που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, σίγουρα γεννά ερωτήματα όχι μόνο στον κόσμο αλλά και στους επιστήμονες υγείας. Αυτά θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στην ημερίδα που διοργανώνουμε», μας λέει ο κ. Γεωργίου που μας αναλύει τα θέματα της εκδήλωσης:

«Η επιστημονική μας ημερίδα θα έχει τρείς θεματικούς άξονες:

• Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και τον φόβο ενός τρίτου επιδημικού κύματος στις αρχές του 2021.

• Το εμβόλιο που σε λίγες ημέρες θα έχουμε για τον covid 19. Ποια θα είναι η αποτελεσματικότητά του και πόσο ασφαλές είναι.

• Τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας λόγω της απομόνωσης, του φόβου, αλλά και των περιοριστικών μέτρων, στον γενικό πληθυσμό.»

Όσο για το που απευθύνεται… «Απευθύνεται σε όλους. Στους υγειονομικούς πρωτίστως, αλλά και σε κάθε συμπολίτη μας που επιθυμεί να ακούσει, να ενημερωθεί και να υποβάλει ερωτήσεις στους ομιλητές μας. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη μέσω ενός συνδέσμου ( link), που φιλοξενείται στις ηλεκτρονικές σελίδες των μέσων ενημέρωσης, αλλά και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, (Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας). Προσκαλούμε λοιπόν όλους να συνδεθούν ζωντανά μαζί μας στις 19.00 μμ την Τετάρτη 16/12/2020».

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο ιατρός Πνευμονολόγος Χαράλαμπος Κερασιώτης, ο Παθολόγος, Λοιμωξιολόγος και συμπολίτης μας Αθανάσιος Σκουτέλης και ο επίσης Λαμιώτης ιατρός Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής Θανάσης Βούτσινος. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Λεωνίδας Λαναράς, Διευθυντής της παθολογικής κλινικής και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Λαμίας.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Η σύνδεση θα γίνεται μέσω του συνδέσμου link:

Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/4658356759?pwd=UFIxMnJGaHpRNmphY3hwWTJuVWVldz09

Meeting ID: 465 835 6759 - Passcode: YBp421

Δείτε το πρόγραμμα της διαδικτυακής επιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 (7μμ με 9μμ) ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας με θέμα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα για τον Sars-cov-2 - Εμβολιασμός και Ψυχοκοινωνικές Επιπτώσεις.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:00 – 19:15: Χαιρετισμοί Επισήμων

19:15 – 20:30:

Είναι απαραίτητος ο φόβος ενός τρίτου κύματος της πανδημίας το 2021?

Νεότερα Επιδημιολογικά Δεδομένα.

Χαράλαμπος Κερασιώτης ( Πνευμονολόγος – φυματιολόγος )

Εμβόλιο κατά της COVID-19 – Ασφάλεια & Αποτελεσματικότητα του νέου Εμβολίου.

Αθανάσιος Σκουτέλης ( Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος   Διευθυντής Β' Παθολογικής -  Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ)

Σκέψεις γύρω από την Πανδημία COVID-19 . Μία ψυχοκοινωνική προσέγγιση.

Αθανάσιος Βούτσινος (Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Λεωνίδας Λαναράς – (Παθολόγος - Διαβητολόγος, Συντονιστής Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής, Υπεύθυνος του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση