Ραπτόπουλο: «Κερδίσαμε μια μάχη αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε..»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 14:45 Ραπτόπουλο: «Κερδίσαμε μια μάχη αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε..»

Το μήνυμα του Δημάρχου Αλέξη Καρδαμπίκη…

Επιστρέφει η κανονικότητα, με ότι αυτό σημαίνει εποχές κορωνοϊού, στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, καθώς μετά τη διεξαγωγή μαζικών τεστ από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ και σε σύνολο 41 δειγμάτων βγήκαν όλα αρνητικά.

Έτσι μετά την έλευση των 7 ημερών καραντίνας που αποφάσισε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου το χωριό μπορεί και πάλι να κάνει τςι μετακινήσεις του μέσα στο πλαίσιο των γενικότερων περιοριστικών μέτρων.

Διαβάστε και το μήνυμα του Δημάρχου Αλέξη Καρδαμπίκη που μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι κερδήθηκε μια μάχη αλλά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει:

«Η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας, είχε προκαλέσει την έντονη ανησυχία όλων των φορέων και των κατοίκων, με τους πρώτους να ζητούν την τήρηση των μέτρων από όλους για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς.΄Ετσι μετά την επιβεβαίωση των  πρώτων κρουσμάτων στο χωριό Ραπτόπουλο, οι υγειονομικές και κρατικές αρχές εξέδωσαν συστάσεις και οδηγίες προφύλαξης του πληθυσμού, ενώ τα μέτρα περιελάμβαναν το κλείσιμο στα όρια του χωριού και την απαγόρευση των μετακινήσεων για τον περιορισμό της νόσου.

Στόχος  ήταν η σωστή εφαρμογή των οδηγιών, προκειμένου να γίνει η ελαχιστοποίηση της μετάδοσης σε όλους τους κατοίκους και   η αντιμετώπιση των ύποπτων ή και επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID19 που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας για να έχουμε  τον περιορισμό της διασποράς της νόσου στην κοινότητα.

Έτσι με μεθοδική δουλειά, αλληλεγγύη, ενότητα,  κατανόηση και συνεργασία όλων των κατοίκων, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και  να περιορίσουμε την μετάδοση της νόσου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουμε τελειώσει με τον αόρατο εχθρό . Δεν πανικοβαλλόμαστε αλλά σίγουρα και δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να τηρούμε επακριβώς  όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινώσει οι ελληνικές αρχές όπως απόσταση ασφαλείας, μάσκα, γάντια, καλό πλύσιμο χεριών.

Επίσης θα πρέπει να είμαστε πάντα υποψιασμένοι και αν έχουμε κάτι  από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα , πυρετό , δύσπνοια , αιφνίδια εκδήλωση ανοσμίας, αγευσία  ή επιπρόσθετα συμπτώματα όπως  κεφαλαλγία, ρίγος, μυαλγίες, καταβολή, έμετο και διάρροια, παραμένουμε  στο σπίτι και ειδοποιούμε τον  γιατρό για τις περαιτέρω ενέργειες.

Κερδίσαμε μια μάχη αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε.

Δεν φοβόμαστε, δεν πανικοβαλλόμαστε, δεν εφησυχάζουμε, τηρούμε  τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της πολιτείας για να βγούμε νικητές από αυτό τον πόλεμο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση