«Ο φόβος φυλάει τα έρμα» στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 09:43 «Ο φόβος φυλάει τα έρμα» στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

«Φοβική» και εκδικητική διαγραφή μέλους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, που δυστυχώς "πνίγεται" στην ανυπαρξία του, λόγω έλλειψης "καπετάνιου".

Οι πρόσφατες εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας, που κατέληξαν σε "αδιέξοδο", ως γνωστόν είχαν και έντονο παρασκήνιο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προσωπικές έριδες μεταξύ ανθρώπων, που μέχρι χθες ήταν στην ίδια ομάδα, αλλά και να αναδειχθεί η ανικανότητα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για σύνθεση και συνεργασία.

Πρόσφατα λοιπόν η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, πήρε μια απόφαση, με την οποία διέγραψε από μέλος του ΔΣ τον Παναγιώτη Φλιώκα, ο οποίος σημείωσε έξι συνεχείς αδικαιολόγητες απουσίες, από τις συνεδριάσεις του οργάνου.

Βάσει του Επιμελητηριακού Νόμου, η απόφαση είναι νόμιμη. Είναι όμως πρωτοφανής, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει ανάλογη διαγραφή, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μέλη που απουσίαζαν και απουσιάζουν πολλάκις από τις συνεδριάσεις.

Αντιθέτως γνωρίζουμε ότι σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν αυτές έτυχαν της υπομονής και κατανόησης εκ μέρους του ΔΣ και του προέδρου λόγο των πολλών υποχρεώσεων των μελών καθότι και οι ίδιοι εργαζόμενοι και οικογενειάρχες. Εξ άλλου αυτό έχει παρατηρηθεί και σε άλλα Συμβούλια Δημοτικά, Περιφερειακά κτλ, τα οποία πολύ δύσκολα εξαντλούν την αυστηρότητά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε ούτε η ενημερωτική επιστολή προς το μέλος που διαγράφτηκε, που είχε καθιερώσει η προηγούμενη προεδρία Διαμαντάρα και στην οποία ήταν σύμφωνος και ο νυν πρόεδρος τότε ως μέλος της ΔΕ, αλλά και άλλοι σύμβουλοι που σήμερα είναι στην ομάδα του προέδρου και μάλιστα αν ανατρέξουμε στα πρακτικά έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν την συνέχιση παρουσίας μέλους του ΔΣ με υπέρβαση απουσιών .

Άρα τι συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση του Παναγιώτη Φλιώκα, ενός συμβούλου της πλειοψηφίας; Τι οδήγησε τον πρόεδρο και την ΔΕ σε μια τέτοια υπερβολικά αυστηρή απόφαση και μάλιστα μόνο με την απόφαση της ΔΕ, παρακάμπτοντας και αυτό το ΔΣ, το ανώτερο όργανο αποφάσεων του Επιμελητηρίου; (Αν και ο νόμος δίνει την δυνατότητα στη ΔΕ, πάντα στο παρελθόν παρόμοιο θέμα πήγαινε πάντα για απόφαση στο ΔΣ.).

Με την απόφαση αυτή το διαγραμμένο μέλος, ο Παναγιώτης Φλιώκας, δεν θα μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Έτσι λοιπόν ο πρόεδρος και οι "αυλικοί", απαλλάχτηκαν από την "ενοχλητική" και "ανυπάκοη"  παρουσία του κ. Φλιώκα, δίνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα και στα υπόλοιπα μέλη που ήδη είχαν εναντιωθεί στις "εντολές" του Προέδρου, που θέλει να έχει το πάνω χέρι και στον Εμπορικό Σύλλογο, εν όψει και των επερχόμενων εκλογών στο Επιμελητήριο.

Ο κ. Κυρίτσης δυστυχώς ασχολείται περισσότερο με το παρασκήνιο και λιγότερο με το προσκήνιο και τα ουσιαστικά προβλήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες, χωρίς να είναι σε θέση να καταλάβει τη δυσφορία που έχει προκαλέσει στους συναδέλφους του για την ανυπαρξία έργου και ιδιαίτερα με την ίδια του την συμπεριφορά. 

Έτσι πήγαν περίπατο οι βαρύγδουπες προεκλογικές δηλώσεις για συνεργασία τόσο με την αντιπολίτευση, αφού αυτή έγινε καπνός από την πρώτη στιγμή, όσο και τώρα που αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε στην ίδια του την ομάδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση