Συμεών: «Προχωράμε μαζί για να νικήσουμε τον κοινό μας εχθρό»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 13:06 Συμεών: «Προχωράμε μαζί για να νικήσουμε τον κοινό μας εχθρό»

Χωρίς προβλήματα ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Φθιώτιδα, με τήρηση των περιοριστικών μέτρων υπό τη διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας…

Χωρίς παρατράγουδα και προβλήματα πραγματοποιήθηκαν οι Θείες Λειτουργίες στην εκκλησία της Φθιώτιδας για τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων, με τους ιερείς να συμμορφώνονται στις υποδείξεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Συμεών και μετά τη σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό, τελέσθηκε με τον προβλεπόμενο αριθμό πιστών, ενώ αρκετός κόσμος περίμενε υπομονετικά να εισέλθει στο χώρο και να πάρει το μπουκαλάκι με το καθαγιασμένο ύδωρ.

Ανάλογες εικόνες είχαμε σε όλους σχεδόν τους ναούς όπου χωρίς συνωστισμό οι πιστοί προσήλθαν για το αγίασμα. «Παρέα» με τους πιστούς και οι αστυνομικοί που διακριτικά επιτήρησαν την εφαρμογή των μέτρων για τις αποστάσεις και τη χρήση μάσκας.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους ανεξαιρέτως, κληρικούς και λαϊκούς, που εορτάσαμε στην Φθιώτιδα, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας, εκκλησιαστικώς ευπρεπή και υγειονομικώς ασφαλή Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια», δήλωσε στο LamiaReport ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, στέλνοντας τις ευχές του κι εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα:

«Να έχουμε όλοι μας την θεία φώτιση στις σκέψεις, στις αποφάσεις και στις πράξεις μας. Το έχουμε πολλή ανάγκη, ειδικά στις κρίσιμες περιστάσεις στις οποίες βρισκόμαστε.

Μακάρι το παράδειγμα της ευλαβικής τήρησης των μέτρων που δίνει η Εκκλησία μας να το ακολουθούν όλοι, μικροί και μεγάλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι. Με ενότητα, με σύνεση, με σοβαρότητα, ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα και με εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και τους ειδικούς προχωράμε μαζί για να νικήσουμε τον κοινό μας εχθρό».

Ευχή όλων μας, τα επόμενα Θεοφάνεια να εορτασθούν με τη λαμπρότητα που τους αρμόζει, καθώς ειδικά η Φθιώτιδα περιστοιχίζεται από το υγρό στοιχείο, σημείο αναφοράς στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.

Δείτε βίντεο:

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση