ΟΦΗ-Λαμία 2-0: Έπεσε μαχόμενη στο Γεντί - Κουλέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 19:18 ΟΦΗ-Λαμία 2-0: Έπεσε μαχόμενη στο Γεντί - Κουλέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν ήταν επιτυχημένη η έξοδος μετά από ένα και πλέον μήνα του ΠΑΣ Λαμία στο Ηράκλειο και στην έδρα του ΟΦΗ για την 15η αγωνιστική της Super league Interwetten.

Το τελικό 2-0 σαφώς αδικεί τη Λαμία που έπαιξε έξυπνα, βρέθηκε όμως αναπάντεχα πίσω στο σκορ όπως αναπάντεχα δε΄χτηκε και δεύτερο γκολ σε ένα σημείο που πίεζε για την ισοφάριση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι έδειξε σημάδια μεγάλης βελτίωσης, υπάρχει όμως πάντα το ελαφρυντικό ότι παίζει με μισή ομάδα εξαιτίας των πολλών απουσιών - κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η Λαμία που διατήρησε στην Κρήτη, στο μεγαλύτερο μέρος, τη συνταγή που έφερε και την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα σε βάρος του ΟΦΗ, δεν είχε όμως την τύχη με το μέρος της στο α’ ημίχρονο, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ από χτύπημα πέναλτυ, Την ποινή κέρδισε ο ΟΦΗ σε σουτ του Μπαλογιάννη που βρήκε στο χέρι του Αντέτζο που δεν πρόλαβε να καλυφθεί.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο ΟΦΗ αν και είχε την κατοχή ουδέποτε απείλησε την εστία του Επασί. Ο πορτιέρο της Λαμίας μάλιστα έπεσε πολύ καλά στην εκτέλεση που επιχείρησε ο Πασχαλάκης Στάικος αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

Το 1-0:

Αυτό το γκολ αποσυντόνισε κάπως την ομάδα του Γρηγορίου που είδε τον ΟΦΗ να πλησιάζει σε ένα ακόμη γκολ στο 44’ όταν ο Σαρδινέρο έδωσε στον Μπαλογιάννη, που πλάσαρε από εξαιρετική θέση άουτ.

Σημαντική ευκαιρία για τον ΟΦΗ ήταν επίσης νωρίτερα το δοκάρι του Βούρου στο 39’ με την μπάλα να βρίσκει πάνω από τη συμβολή των δοκών του Επασί.

Το δοκάρι του ΟΦΗ:

Στο πρώτο μέρος η Λαμία από την πλευρά της είχε να επιδείξει κάποιες προσπάθειες των Προβυδάκη (15’, 22’) και Ντέλετιτς (25’) που κατέληξαν στα χέρια του Βάτερμαν.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Καραμάνο στη θέση του Τιρόνε, όμως ο ΟΦΗ είχε τη μεγάλη ευκαιρία με το ξεκίνημα. Στο 48’ ο Στάικος πλάσαρε αμέσως από την μπαλιά του Κοροβέση αλλά πάνω στο Σκόνδρα που έκλεισε το οπτικό πεδίο.

Η Λαμία αντέδρασε και με κύριο εκφραστή τον Ντέλετιτς είχε τρία φαρμακερά σουτ στο 59’, 60’ και 62’ που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ. Μάλιστα στο δεύτερο σουτ ο Βάτερμαν χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να ελέγξει την μπάλα.

Ακολούθηε νέα ευκαιρία στο 65' με φάουλ του Προβυδάκη που μπλόκαρε πάλι ο Βάτερμαν, ενώ στο 71’ ο πορτιέρο ήταν τυχερός, καθώς το πλασέ του Ντέλετιτς στην κίνηση ύστερα από γύρισμα του Ρόμανιτς έφυγε άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ η Λαμία πίεζε για την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0. Ο Βαφέας στο 85’ από το ημικύκλιο της περιοχής, έκανε ένα όμορφο φαλτσαριστό αιφνιδιάζοντας τον Επασί και έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του αφού πηγαίναμε προς τη λήξη.

Το 2ο γκολ του ΟΦΗ:

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς που του επιτρέπει να κάνει όνειρα και τη Λαμία στο βάθος του πίνακα με μόλις 5 βαθμούς σε 12 αγώνες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Περικλής Παπαπαναγής): Βάτερμαν, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Βούρος, Ουές, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης (66’ Λυμπεράκης), Στάικος (75’ Βαφέας), Στάρτζεον (87’ Τσιλιανίδης), Σαρδινέρο (74’ Γρίβας)

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Σολίς, Νοικοκυράκης, Γκαργκαλατζίδης, Σουρνάκης.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας (72’ Βλάχος), Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (72’ Μπιάρνασον), Τιρόνε (46’ Καραμάνος), Ρόμανιτς, Ντέλετιτς, Αραμπούλι (86’ Βασιλακάκης)

Αναπληρωματικοί: Κατσίκας, Ζιούλης, Γκούγκα, Κωστίκα, Σαραμαντάς.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση