Προχωρούν δύο σημαντικά οδικά έργα στην εθνική οδό Άμφισσας - Αντιρρίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 11:06 Προχωρούν δύο σημαντικά οδικά έργα στην εθνική οδό Άμφισσας - Αντιρρίου

Προϋπολογισμού 1.665.000 ευρώ…

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για να ολοκληρωθούν ακόμη δύο πολύ σημαντικά οδικά έργα της Φωκίδας.

Το πρώτο είναι η ολοκλήρωση του κόμβου Μαλαμάτων («Βελτίωση Συνδετήριου Οδικού Κόμβου περιοχής Μαλαμάτων») προϋπολογισμού 800.000€. Αντικείμενο του είναι η βελτίωση του υφιστάμενου ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή βορείως του οικισμού Μαλαμάτων και πιο συγκεκριμένα στην διασταύρωση της Εθνικής Οδού Άμφισσας - Αντιρρίου με την Επαρχιακή Οδό Γέφυρα Μόρνου-Μοναστηράκι.

Προβλέπεται να εκτελεστούν χωματουργικές εργασίες μεγάλης έκτασης, εργασίες οδοστρωσίας, ηλεκτροφωτισμού, δημιουργίας δικτύου παροχέτευσης των παρακείμενων όμβριων υδάτων και σημαντικά τεχνικά έργα υποδομής, για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και ασφάλειας, όπως:

  • Η επέκταση της υπάρχουσας γέφυρας σε μήκος 5μ. για τις ανάγκες δημιουργίας πρόσθετων λωρίδων επιτάχυνσης και επιβράδυνσης των οχημάτων της εθνικής οδού.
  • Η κατασκευή και τοποθέτηση συρματοκιβωτίων για την συγκράτηση των πρανών.
  • Η κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης μεταβλητού ύψους από 1 έως 1.5μ. και μήκους 90 περίπου μέτρων στην ανατολική πλευρά της επαρχιακής οδού.
  • Η αποξήλωση όλων των παλαιών στηθαίων ασφαλείας και η τοποθέτηση νέων.

Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίστηκε στους οκτώ (8) μήνες. Μετά την αποπεράτωσή του θα εξυπηρετηθεί με ασφάλεια η ανάγκη μετακίνησης προς τους οικισμούς Μαλάματα, Αγ. Πολύκαρπος, Μανάγουλη, Λόγγος, Χιλιαδού και τις βιοτεχνικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Το δεύτερο έργο αφορά τον πρώτο από τους τρεις κόμβους της Ιτέας.

Η «Βελτίωση Ισόπεδου Κόμβου Τριταίας και Ν.Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου», είναι ένα έργο προϋπολογισμού 865.000€, με αντικείμενο την κατασκευή ισόπεδου τετρασκελή κόμβου επί της Εθνικής Οδού Ιτέας – Ναυπάκτου, στο ύψος της διασταύρωσης προς την Τριταία.

Οι κινήσεις που προβλέπεται να εξυπηρετηθούν είναι:

- Η έξοδος προς και η είσοδος από την οδό προς Τριταία, όσων κινούνται στην κατεύθυνση Ιτέα – Ναύπακτος και Ναύπακτος- Ιτέα.

Η έξοδος προς και η είσοδος από την οδό επικοινωνίας με τις εγκαταστάσεις της εταιρείας "ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟΝ Ανώνυμος Μεταλλευτική Εταιρία", όσων κινούνται στην κατεύθυνση Ιτέα – Ναύπακτος και Ναύπακτος- Ιτέα.

Εκ της μελέτης προβλέπεται να εκτελεστούν χωματουργικές εργασίες μεγάλης έκτασης, εργασίες οδοστρωσίας, ηλεκτροφωτισμού, κατασκευής νησίδων και δημιουργίας δικτύου παροχέτευσης των παρακείμενων όμβριων υδάτων. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίστηκε στους δώδεκα (12) μήνες

«Συνεχίζουμε με στόχο την οδική ασφάλεια, τη διασύνδεση και τελικά την ανάπτυξη του τόπου μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com