Μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών στην Καρδίτσα για τις αποζημιώσεις του «Ιανού»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 15:01 Μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών στην Καρδίτσα για τις αποζημιώσεις του «Ιανού»

Βγήκαν στους δρόμους με τρακτέρ και αυτοκίνητα. Ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης…

«Άμεση αποκατάσταση των πολλών αδικιών που συνέβησαν κατά τις εκτιμήσεις του μεγέθους των καταστροφών του «Ιανού» από γεωπόνους του ΕΛΓΑ και καταβολή αποζημιώσεων που καλύπτουν στο 100% την χαμένη παραγωγή των πληγέντων», απαιτεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, η οποία σήμερα (Τετάρτη 3/2), το πρωί πραγματοποίησε μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην πόλη.

Οι αγρότες αρχικά συγκεντρώθηκαν με πολλά αγροτικά αυτοκίνητα και Ι.Χ. στον χώρο της εμποροπανήγυρης, στο βόρειο περιφερειακό και στη συνέχεια οργάνωσαν κομβόϊ το οποίο με κορναρίσματα διέσχισε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Καρδίτσας.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΑΣΚ Κώστα Τζέλλα «τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του «Ιανού» που ανακοινώθηκαν αυτές τις ημέρες δεν έχουν καμία σχέση με όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του μετά την πλημμύρα πριν τέσσερις μήνες στην Καρδίτσα», ενώ ενημέρωσε ότι περιμένει απάντηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να κλειστεί (μέχρι το τέλος της εβδομάδας), συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, στη βάση της σχετικής προτροπής του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν το περασμένο Σάββατο 30/1, εν μέσω της περιοδείας του στην Καρδίτσα.

Πηγή: KarditsaLive.net

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση