Λαμία: Δεκαέξι νέα κρούσματα έβγαλαν τα τεστ του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 09:42 Λαμία: Δεκαέξι νέα κρούσματα έβγαλαν τα τεστ του ΕΟΔΥ

Παναγιώτης Στασινός: Χρειάζεται περισσότερη προσοχή - Θα αυξηθούν τα τεστ…

«Καμπανάκι» σήμανε για μία ακόμη φορά, από τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας στη Λαμία.

Σε σύνολο 453 rapid test τα 16 βρέθηκαν θετικά, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό θετικότητας στο 3,53%.

Τα τελευταία αποτελέσματα επιβεβαίωσε την «εικόνα χαλάρωσης» του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας με κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων στην πόλη της Λαμίας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι την 1η εβδομάδα του Μαρτίου έγιναν 863 τεστ και βρέθηκαν 5 θετικά (ποσοστό 0,58%), τη 2η πριν την Αποκριά 728 με 14 θετικά (1,92%) και τώρα σε 1.160 τεστ ανιχνεύθηκαν 33 θετικά (2,85%)!

Τέτοια ποσοστά θετικότητας είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου και πάντα τα κρούσματα που ανιχνεύονται σε τέτοιες δράσεις είναι αρκετά λιγότερα από όσα κυκλοφορούν και μολύνουν την Κοινότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο και οι προειδοποιήσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Λαμιέων Παναγιώτη Στασινού, που μαζί με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ για τις ΚΟΜΥ Παύλο Μαμακή, παραβρέθηκαν στην τελευταία δειγματοληψία:  «Τα δείγματα δείχνουν πως βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα με την έξαρση του 2ου κύματος τον Νοέμβριο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες και για αυτό θα γίνουν περισσότερα μαζικά τεστ στο Δήμο. Καλούμε τους δημότες να είναι προσεκτικοί στις επαφές τους, να τηρούν τα μέσα προφύλαξης και να συμμετέχουν στις μαζικές δειγματοληψίες ώστε να μην υπάρξει διασπορά στη κοινότητα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τα 16 θετικά, τα 4 ανήκουν στην ίδια οικογένεια (πατέρας, μητέρα και δυο μικρά παιδιά), ένα ακόμη ανδρόγυνο διαγνώσθηκε θετικό, που είχαν επαφή στη δουλειά τους με κρούσμα, μία ακόμη μάνα με την κόρη της, άλλα δύο αντιστοιχούν σε πατέρα με το παιδί του ως επίσης επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τα υπόλοιπα 6 δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και είναι από τα λεγόμενα «ορφανά» αφού δεν επιβεβαιώνουν επαφή με άλλο κρούσμα. Κάποιοι εξ αυτών είχαν επίσης κάποια ελαφρά συμπτώματα.

Η τελευταία δειγματοληψία είχε μεγάλη συμμετοχή, παρά τη βροχή και η μέθοδος drive through testing έχει εξυπηρετήσει πολλούς δημότες που εξετάζονται τακτικά. Πλέον από την ερχόμενη εβδομάδα οι δειγματοληψίες θα έρθουν και στο κέντρο της πόλης, ενώ θα συνεχιστούν τα τεστ σε λαϊκές, υπηρεσίες και χώρους εργασίας.

Θυμίζουμε το πρόγραμμα δειγματοληψιών στο Δήμο Λαμιέων για αυτή την εβδομάδα:

Δευτέρα 22 Μαρτίου

Πλ.Ελευθερίας

09.30-13.00

Μοσχοχώρι

11.00-13.00

Δημοτικό Κολυμβητήριο 

12.30-14.30

Τρίτη 23 Μαρτίου 

Οδός Φιλίας  

10.00-14.00

Τετάρτη 24 Μαρτίου 

Πλ.Ελευθερίας

09.30-13.00

Παρασκευή 26 Μαρτίου 

Λαϊκή Αγορά Γαλανέικα  

08.30-11.30

Σάββατο 27 Μαρτίου 

Οδός Φιλίας 

10.00-14.00

Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας σε όλα τα σημεία των ελέγχων απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της, είναι η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση