«Ένιωσα ότι συνυπήρχα ξανά με ανθρώπους, είχα την επαφή που είχα ξεχάσει…»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 09:32 «Ένιωσα ότι συνυπήρχα ξανά με ανθρώπους, είχα την επαφή που είχα ξεχάσει…»

«Generation Z: Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε για αυτούς;» από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το The Tipping Point in Education…

Μία μοναδική εμπειρία έζησε η μαθήτρια της Α’ Λυκείου του ΓΕΛ Αμφίκλειας Μαρία Αυγερινάκου, συμμετέχοντας την Τετάρτη 31/2/2021 στην ανοιχτή, διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Generation Z: Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε για αυτούς;» στην οποία συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και του Προγράμματος «The Tipping Point in Education» με υπεύθυνες για το Λύκειο Αμφίκλειας τις εκπαιδευτικούς Παρασκευή Ρήγα (Διευθύντρια) και Χριστίνα Λάιου.

Το συντονισμό είχε η κα Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου δίνοντας χρόνο στους έφηβους μαθητές από όλη την Ελλάδα να μιλήσουν για τη δική τους «πραγματικότητα», όπως αυτοί τη βλέπουν και τη βιώνουν. «Τους δόθηκε το βήμα να εμπλακούν σε δημοκρατικό διάλογο και να εκφέρουν άποψη», τονίζουν οι υπεύθυνες του προγράμματος για το ΓΕΛ Αμφίκλειας δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και φυσικά στη μαθήτρια τους Μαρία Αυγερινάκου.

Δικά της είναι τα παρακάτω λόγια, όπως εκφράστηκε στη διαδικτυακή συζήτηση για τη διέξοδο που δίνεται στους νέους με τέτοιες πρωτοβουλίες:

«Ευχαριστώ πολύ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το The Tipping Point in Education γι' αυτή τη μοναδική εμπειρία! Επί ένα μήνα που προετοιμαζόμασταν για τον live διάλογό μας ένιωσα ότι συνυπήρχα ξανά με ανθρώπους, είχα την επαφή που είχα ξεχάσει, πράγμα που σπανίζει στην ρουτίνα μας λόγω της καραντίνας. Ήταν ένας φανταστικός μήνας και εύχομαι να δοθεί η ευκαιρία αυτή σε περισσότερα παιδιά, να νιώσουν ξανά την αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση