Με 30αρια και σκόνη το Πάσχα σε Φθιώτιδα και Κεντρική Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 08:00 Με 30αρια και σκόνη το Πάσχα σε Φθιώτιδα και Κεντρική Ελλάδα

Πότε αναμένονται βροχές…

Με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμη και τους 33 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά, θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Η σημαντική άνοδος οφείλεται στους ζεστούς ανέμους που θα πνέουν σε όλη τη χώρα κουβαλώντας όμως και τη γνωστή αφρικανική σκόνη, που θα κάνει μουντή την ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές, ειδικά ανήμερα του Πάσχα.

Δείτε ενδεικτικά τον παρακάτω χάρτη:

(Η συγκέντρωση της Αφρικανικής σκόνης το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Ανήμερα το Πάσχα περιμένουμε συννεφιά με κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας, θολούρα λόγω της σκόνης και έντονη ζέστη!)

Γενική πρόγνωση

Με αραιή συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή, μουντάδα, κουφόβραση και Αφρικανική σκόνη θα κυλίσει ο καιρός στην Φθιώτιδα όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας.

Από το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής και έπειτα ο οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν. Η συννεφιά αυτή δεν αναμένεται να φέρει βροχές, ωστόσο θα διατηρηθεί το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Η θερμοκρασία την Πρωτομαγιά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 30-31 βαθμούς, ενώ την Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία κατά τόπους στην ανατολική Στερεά θα σκαρφαλώσει στους 33 βαθμούς εξαιτίας των δυτικών ανέμων που θα επικρατούν (λίβας).

(Οι μέγιστες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα (κατά τόπους 32-33 βαθμούς στην ανατολική Στερεά λόγω των δυτικών ανέμων που θα έχουν τα χαρακτηριστικά λίβα).

Τη Δευτέρα του Πάσχα τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι και μετά στη βόρεια Ελλάδα.

Την Τρίτη του Πάσχα, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά, ο καιρός φαίνεται πως θα καταστεί άστατος στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα με τοπικές βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 2-3 βαθμούς.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Τη Μ. Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10-24 βαθμούς.

Τη Μ. Τετάρτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι πιο πυκνές και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 12-28 βαθμούς.

Τη Μ. Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους με ασθενείς ανέμους βορείων διευθύνσεων και τη θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο να κυμαίνεται από 13-30 βαθμούς.

Τη Μ. Παρασκευή προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-31 βαθμούς.

Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται αραιή συννεφιά με ασθενείς ανέμους και τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 32-33 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση