Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου 75χρονος από τη Λιβαδειά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Μαΐου 2021 10:10 Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου 75χρονος από τη Λιβαδειά

100% πληρότητα πλέον στις Μονάδες Εντατικής, ενώ νοσηλεύονται νέοι άνθρωποι ακόμη και παιδιά στις Κλινικές covid…

Δύσκολη και αρκετά πιεστική συνεχίζει και είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως περιγράφει το magnesianews.gr.

Μπορεί τις τελευταίες 48 ώρες να μειώθηκε ο αριθμός τους, όμως οι περιπτώσεις των βαρέων νοσούντων είναι πολλές. Η ΜΕΘ Covid για μία ακόμη φορά, είναι πλήρης και δεν υπάρχει κενή κλίνη, ενώ και οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης έχουν γεμίσει από ασθενείς. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται και τα θύματα του ιού, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο νέες ανθρώπινες απώλειες, ενός 77χρονου άνδρα και μιας 85χρονης γυναίκας ανεβάζοντας στα 240 τα θύματα του κορωνοϊού που κατέληξαν στο Νοσοκομείο από τις 19 Οκτωβρίου έως και σήμερα.

Η κατάσταση στη ΜΕΘ Covid του Αχιλλοπούλειου είναι οριακή. Η πληρότητα είναι στο 100% και δεν υπάρχει πλέον καμία κενή κλίνη. Στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονταν μέχρι και χθες συνολικά οκτώ ασθενείς. Από τους οκτώ, ένας 75χρονος έχει διακομιστεί από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια στη ΜΕΘ Χαλκίδας και Λαμίας, ενώ την Πέμπτη εισήχθη στη ΜΕΘ και μία γυναίκα μόλις 46 ετών. Συνεχίζουν τη νοσηλεία τους πέντε άνδρες ηλικίας 37, 61, 63, 75 και 76 ετών και μία γυναίκα 64 ετών.

Πλήρεις είναι όμως και οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης. Σ’ αυτούς νοσηλεύονταν μέχρι χθες τέσσερις άνδρες ηλικίας 63, 71, 73 και 75 ετών και μία γυναίκα 66 ετών. Στην Α’ κλινική covid νοσηλεύονταν μέχρι και χθες 25 ασθενείς, 23 βρίσκονταν στη Β’ κλινική και επτά στη Γ’ κλινική covid. Στις κλινικές εξακολουθούν και νοσηλεύονται ένας 15χρονος και μία 17χρονη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση