Λαμία: Νέα διασωλήνωση ασθενή με κορωνοϊό διακομίστηκε στη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 08:22 Λαμία: Νέα διασωλήνωση ασθενή με κορωνοϊό διακομίστηκε στη Λάρισα

Παραμένει ασφυκτική η κατάσταση στην Εντατική με όλα τα κρεβάτια γεμάτα από ασθενείς που δεν είχαν εμβολιαστεί…

Καμία σχέση με την εικόνα που παρουσιάζεται γενικά στη χώρα με την σταδιακή υποχώρηση του 3ου κύματος της πανδημίας, δεν έχει η κατάσταση που επικρατεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορωνοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Η πληρότητα είναι 100% με 12 ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες και με επίσης γεμάτη τη Γενική ΜΕΘ.

Επιπλέον όμως τα ξημερώματα της Κυριακής (30/5) ένας ακόμη ασθενής 70 ετών από την Ανατολική Φθιώτιδα, ο οποίος νοσηλευόταν στην Κλινική Covid στο Πέτρινο κτίριο, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και αναζητήθηκε κρεβάτι σε άλλο Νοσοκομείο της 5ης ΥΠΕ, αφού στη Λαμία δεν υπήρχε κενό. Βρέθηκε τελικά στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, όπου διακομίστηκε συνοδεία γιατρού της ΜΕΘ Λαμίας.

Όπως είχαμε σημειώσει και σε προηγούμενο άρθρο η κατάσταση στη ΜΕΘ Λαμίας είναι ασφυκτική. Με τις τελευταίες εισαγωγές 27χρονου και 47χρονου, φτάσαμε στο 12 στα 12, μια κατάσταση που βιώνει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, όλα τα βαριά περιστατικά, τόσο της ΜΕΘ όσο και της Κλινικής είναι ανεμβολίαστα άτομα (στην Κλινική υπάρχει μόνο μία ασθενής που μόλις είχε εμβολιαστεί και δεν πρόλαβε να κάνει αντισώματα). Το ανησυχητικό είναι ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που είναι και τα πιο σοβαρά, υπάρχουν άτομα, μεγαλύτερα των 69 ετών ή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις μέχρι σήμερα.

Οι πιο νέοι άνθρωποι, που νοσηλεύονται, σίγουρα δεν είχαν αυτό το πλεονέκτημα και η ευθύνη βαραίνει τον εμβολιαστικό σχεδιασμό, ωστόσο πολλοί συμπολίτες μας θα μπορούσαν να είχαν γλυτώσει τις περιπέτειες αν είχαν αποφασίσει να εμβολιαστούν. Μην ξεχνάμε ότι το μήνα Μάιο παρά τη μείωση των κρουσμάτων είχαμε 23 θανάτους στη Φθιώτιδα, ενώ στο σύνολο της Στερεάς, έχουμε καταγράψει 48!

Αν και από τον Εθνικό Οργανισμό δε δίνονται στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τους ανθρώπους που διασωληνώνονται ή ακόμη χειρότερα καταλήγουν από κορωνοϊό (χαρακτηριστικά δε δίνονται στοιχεία ούτε για τη γεωγραφική κατανομή των θανάτων), σε τοπικό επίπεδο το ρεπορτάζ καταγράφει μηδενικές σοβαρές νοσήσεις και ακόμη περισσότερο μηδενικών θανάτων σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση