Θύμιος Καραΐσκος: «Πολύτιμο εργαλείο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 08:01 Θύμιος Καραΐσκος: «Πολύτιμο εργαλείο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός»

«Ήδη από το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του Οργανισμού, καταφέραμε ν’ αποκτήσουμε ταχύτητες, που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματικότητα των Δήμων μας....», τονίζει μεταξύ άλλων ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Την  9η Ιουνίου 2021, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.», στην οποία και έγινε ο απολογισμός του τετραμήνου Φεβρουάριος – Μάιος 2021.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχος Λαμιέων Δημήτρης Μπεσλεμές,  έθεσε υπόψη του σώματος στοιχεία αναφορικά με τον απολογισμό τετραμήνου [Φεβρουάριος – Μάιος 2021], αναλύοντας τη μέχρι και σήμερα παροχή τεχνικής και διαχειριστικής υποστήριξης του Οργανισμού, στους ΟΤΑ και σε λοιπούς δημόσιους φορείς προκειμένου να υλοποιήσουν τον  σχεδιασμό τους, στο πλαίσιο της αειφόρου  ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού τους. Οι επιμέρους τομείς συνεργασίας αφορούν στη διερεύνηση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών δυνατότητων από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους καθώς και άλλα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα, με στόχο την επίβλεψη, συντήρηση, διαχείριση, αλλά και την υλοποίηση έργων και προγραμμάτων των συμβαλλόμενων φορέων.

Σύσσωμα τα μέλη του Δ.Σ εξέφρασαν τη θερμή ικανοποίησή τους και την ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη τους ως προς τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού, καταδεικνύοντας έτσι τη μεταξύ τους σύμπνοια και αγαστή συνεργασία.

Μετά τη συζήτηση  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε :

«Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός αποδεικνύεται ένα σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο, όχι μόνο των πέντε Δήμων-μετόχων του Νομού Φθιώτιδας, αλλά και όλων των συνεργαζόμενων Δήμων μη μετόχων.

Ένα εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις που ξεπερνούν τα όρια ενός Δήμου. Που εξειδικεύει, προετοιμάζει, υλοποιεί παρεμβάσεις και διευρύνει τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης.

Ήδη από το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του Οργανισμού, καταφέραμε ν’ αποκτήσουμε ταχύτητες, που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματικότητα των Δήμων μας. Επιταχύναμε, προετοιμάσαμε μελέτες για την έγκαιρη υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» εξυπηρετήσαμε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αναγκαίες για τον τόπο μας και την αυτοδιοίκηση.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί η επίτευξη των στόχων που εξυπηρετεί η σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού μέρα με τη μέρα εδραιώνεται, με τη συνεργασία, την ένωση των δυνάμεών μας και βέβαια μετρήσιμα αποτελέσματα, βασισμένα σ’ ένα  αξιακό πλαίσιο αλληλεγγύης, διαφάνειας και λογοδοσίας,  προς όφελος των  Δήμων μας και του κοινωνικού συνόλου πάνω απ’ όλα…..»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση