Μία ληστεία και εννέα κλοπές στο «βιογραφικό» νεαρών Ρομά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 08:12 Μία ληστεία και εννέα κλοπές στο «βιογραφικό» νεαρών Ρομά

Είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας, ωστόσο οι Αρχές εξακολουθούν να βρίσκουν αξιόποινες πράξεις τους…

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας μετά από πολύμηνη έρευνα, εξιχνιάσθηκαν μία (1) ληστεία σε οικία και εννέα (9) κλοπές σε καταστήματα, σε περιοχές της Χαλκίδας.

Πιο συγκεκριμένα, για τη ληστεία, η οποία διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ταυτοποιήθηκαν δύο νεαροί Ρομά 22 και 20 χρόνων, ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, καθώς και μία 20χρονη Ρομά, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο ακόμη αγνώστων συνεργών τους.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, βραδινές ώρες της 07-01-2021, παραβίασαν παράθυρο σπιτιού, όπου διέμεναν δύο γυναίκες 76 και 48 ετών (μάνα και κόρη) και με την απειλή πιστολιού, τις ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα χρυσαφικά.

Οι δύο άνδρες Ρομά, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, ενέχονται επιπλέον, το χρονικό διάστημα από 21-09-2020 έως και 03-02-2021, στη διάπραξη τουλάχιστον εννέα (9) κλοπών από καταστήματα (υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά), διαφόρων περιοχών της Χαλκίδας.

Συνήθως παραβίαζαν παράθυρα ή πόρτες καταστημάτων και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κυρίως χρηματικά ποσά, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα ή αντικείμενα.

Η συνολική λεία που αποκόμισαν οι δράστες από τις εγκληματικές τους πράξεις, υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι για τους δύο Ρομά που είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας:

• ο ένας είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω σε εγκαταστάσεις ξενοδοχείου στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας την 24-02-2021, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ

• ο δεύτερος είχε συλληφθεί την 28-03-2021, για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονταν στην ανατίναξη Α.Τ.Μ. σε περιοχές της Εύβοιας

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση