Δείτε βίντεο από drone με τη θαλαμηγό που εξέπεμψε SOS από τα Λιχαδονήσια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 14:38 Δείτε βίντεο από drone με τη θαλαμηγό που εξέπεμψε SOS από τα Λιχαδονήσια

Η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το Lamia Report παρουσιάζουν αποκλειστικές εικόνες από το Mega Yacht που προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή νήσου «Λιχαδονήσια»…

Τέλος καλό όλα καλά για τους 15 επιβαίνοντες (πλήρωμα και επιβάτες) της πολυτελούς θαλαμηγούς που προσάραξε στις 04:05’ τα ξημερώματα της Τρίτης σε αβαθή των Λιχαδονησίων.

Μετά από μεγάλη κινητοποίηση των αρχών και ενημέρωση παραπλεόντων σκαφών οι μεν επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αιδηψό, το δε πλήρωμα παρέμεινε στο σκάφος, όλοι πολύ καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο επιχείρησαν Λιμενικοί από την Αιδηψό, τη Στυλίδα και τον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το Mega Yacht μήκους 41,40 μέτρων, είχε ξεκινήσει από τη Μαρίνα του Φλοίσβου και είχε προορισμό τη Σκιάθο.

Δείτε το βίντεο:

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Αιδηψού και Στυλίδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την προσάραξη του Θ/Γ σκάφους «ALMAHA» σημαίας Cayman Isl. με δεκαπέντε (15) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λιχάδες βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πέντε (05) ιδιωτικά σκάφη, από τα οποία το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ IV» N. Aιδ. 193 παρέλαβε και μετέφερε στη ξηρά τους δέκα (10) επιβαίνοντες με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η πλοιοκτήτρια εταιρεία και ο πλοίαρχος του θαλαμηγού για την λήψη κάθε πρόσφορου μέσου αποφυγής ρύπανσης και αποκόλλησης του σκάφους, οι οποίες εργασίες ανατέθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία

Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ALMAHA»,μέχρι την ασφαλή αποκόλλησα του και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση