Συνέλαβαν γνωστό «φυντάνι» που είχε ρημάξει τα σπίτια σε Θήβα και Τανάγρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 13:16 Συνέλαβαν γνωστό «φυντάνι» που είχε ρημάξει τα σπίτια σε Θήβα και Τανάγρα

Κουβαλούσε μαζί του κλεμμένο κυνηγετικό όπλο και σφυρί, ενώ οδηγούσε επανειλημμένα επικίνδυνα και χωρίς δίπλωμα…

Στη σύλληψη ενός 28χρονου Ρομά που εμπλέκεται σε οκτώ (8) κλοπές και μία ακόμη απόπειρα κλοπής μέσα στον Αύγουστο, έφτασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/8) οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών.

Η σύλληψή του έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε προηγούμενες προσπάθειες ο συγκεκριμένος ανέπτυσσε μεγάλες ταχύτητες με το αυτοκίνητο, το οποίο σημειωτέον οδηγούσε παράνομα χωρίς δίπλωμα, με κίνδυνο να προκαλέσει ατυχήματα και σοβαρούς τραυματισμούς αθώων πολιτών.

Εντός του αυτοκινήτου που ανήκε σε έτερο άτομο και κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) και ένα σφυρί.

Το συγκεκριμένο όπλο είχε κλαπεί βραδινές ώρες της 18-08-2021, από σπίτι που διέρρηξε στη Θήβα και πλέον επεστράφη στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Από την έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο 28χρονος, μαζί με δύο (2) ακόμη συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, το χρονικό διάστημα από 03-08 έως 20-08-2021, ενέχονται στη διάπραξη οκτώ (8) κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής, από οχήματα, σπίτια και επιχειρήσεις, σε περιοχές της Θήβας και της Τανάγρας Βοιωτίας. 

Σημειώνεται επίσης, ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και σε βάρος του εκκρεμούσε Ανακλητικό Βούλευμα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, με υπόλοιπο ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών και δεκαοκτώ (18) ημερών, για κλοπή.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση