Κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Αυξάνονται οι θάνατοι!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 18:08 Κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Αυξάνονται οι θάνατοι!

Χαμηλό διμήνου για τη Φθιώτιδα, εκτός χάρτη η Φωκίδα…

1.608 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και 51 (!) νέους θανάτους, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 616.765, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.223 θάνατοι, μαζί με όσους καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο μητρώο covid-19.

Οι 51 θάνατοι είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από την περασμένη Άνοιξη και το 3ο κύμα κορωνοϊού και πραγματικά τρομάζει. Στο σύνολο ο Σεπτέμβριος έχει μέχρι στιγμής 503 θανάτους, ποσοστό άνω του 3,5% στο σύνολο και ενώ έχουμε διανύσει μόνο 13 ημέρες σε αυτόν!

Με βάση τους ανωτέρω αριθμούς και στατιστικά δεν μπορούμε να αισθανόμαστε αισιόδοξοι από το γεγονός ότι οι διασωληνωμένοι παρουσιάζουν εδώ και δύο εβδομάδες μία σταθερότητα με το τελευταίο νούμερο στους 379 ασθενείς (1 παραπάνω από το προηγούμενο 24ωρο). . Μεταξύ αυτών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 342 (90.24%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 37 (9.76%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. Το 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στις μολύνσεις σε επίπεδο Στερεάς κινούμαστε για ένα ακόμη 24ωρο χαμηλά, χωρίς να έχουν ενσωματωθεί αποτελέσματα της Δευτέρας παρά μόνο Σαββατοκύριακου. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι μετά από 1,5 μήνα είναι εκτός χάρτη τουλάχιστον μία Περιφερειακή Ενότητα, καθώς δεν χρεώνεται κρούσμα στη Φωκίδα. Αυτό είχε να συμβεί από τις 27 Ιουλίου και τότε «απουσίαζε» η Ευρυτανία. Τελευταία φορά που η Φωκίδα δεν κατέγραψε κρούσμα ήταν στις 6 Ιουλίου!

Καλά τα νέα και για τη Φθιώτιδα με έξι (6) νέες μολύνσεις, που είναι ο μικρότερος αριθμός από τις 18 Ιουλίου! Και η Ευρυτανία όμως με ένα (1) νέο περιστατικό covid δείχνει να απομακρύνεται από το «πικ» των προηγούμενων ημερών. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Εύβοια (21) και στη Βοιωτία (11).

Αναλυτικά η διασπορά ανά Π.Ε.:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση