Λαμία: Μωρό και έφηβος τα νέα κρούσματα που έβγαλαν οι δειγματοληψίες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 16:29 Λαμία: Μωρό και έφηβος τα νέα κρούσματα που έβγαλαν οι δειγματοληψίες

Μειώθηκε η προσέλευση του κόσμου εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εκδώσουν  βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω του gov.gr….

377 ήταν τα γρήγορα τεστ (rapid test) που έγιναν την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στη Λαμία από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο γενικό πληθυσμό και από την Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων σε εμβολιασμένους δημοτικούς υπαλλήλους και σε παιδιά Ρομά.

Είναι φανερό ότι μέρα με τη μέρα τα τεστ μειώνονται, καθώς οι δειγματοληψίες από δημόσιους φορείς όπως ο ΕΟΔΥ δεν μπορούν να δώσουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε ανεμβολίαστους, προκειμένου να το καταθέσουν στις υπηρεσίες ή όπου αλλού είναι αναγκαίο.

Αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν 169 δειγματοληψίες στην πλατεία Ελευθερίας, όπου βρέθηκε ένα (1) θετικό (0,59%). Πρόκειται για έφηβο 16 ετών με ήπια συμπτώματα και ανεμβολίαστο.

Στα Γαλανέικα έγιναν 145 τεστ, επίσης με ένα (1) θετικό αποτέλεσμα (0,69%). Πρόκειται για μωράκι στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής διασποράς. Ήπια και εδώ τα συμπτώματα.

Επίσης 21 rapid test πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στη λαϊκή αγορά στο Σταυρό Λαμίας, χωρίς να βρεθεί θετικό.

Τέλος από την Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων έγιναν 13 τεστ σε εμβολιασμένους υπαλλήλους στο αμαξοστάσιο και 29 σε παιδιά Ρομά από την Καμηλόβρυση και την Ανθήλη, με αρνητικά αποτελέσματα.

Δωρεάν rapid tests θα γίνουν στη Λαμία Παρασκευή και Σάββατο ως εξής:

Παρασκευή́ 17 Σεπτεμβρίου

-Πλατεία Ελευθερίας

  10:30’-14:30’

-Γαλανέικα (Δημοτικό́ πάρκινγκ)

  09:00’-15:00’

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

-Γαλανέικα (Δημοτικό́ πάρκινγκ)

  09:00’-15:00’

Προσαρμοσμένη αναζήτηση