Τις εντυπώσεις η Λαμία, τη νίκη με 1-2 ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 07:52 Τις εντυπώσεις η Λαμία, τη νίκη με 1-2 ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Επικράτησαν σε όλα τα σημεία οι γηπεδούχοι, πέτυχαν όμως ένα γκολ λιγότερο από τους «ερυθρόλευκους» και μέτρησαν δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια…

Για τη 2η αγωνιστική της Super league, η Λαμία υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο «Αθανάσιος Διάκος», γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-2.

Σε καμία περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες αν και ο Ολυμπιακός είχε πράγματι τον αέρα του νικητή, εκμεταλλευόμενος απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε!

Απέναντι του η Λαμία, έδειξε καλά στοιχεία, είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει εκείνη το σκορ, ενώ στο πρώτο μέρος είχε την υπεροχή αν και το σκορ ήταν 0-2, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 13 τελικές και ένα δοκάρι.

Η Λαμία που ξεκίνησε με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς στο βόλο με τον Μαζουλουξή στη θέση του τραυματία Τζανετόπουλο και τον Τιρόνε δίπλα στον Τζανδάρη.

Το πρώτο μέρος

Δυνατά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες το παιχνίδι με τη Λαμία να είναι καλύτερη στα σημεία δείχνοντας ότι μπορεί να βγει με αξιώσεις στην επίθεση.

Κάπως έτσι είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Τιρόνε στο 10’ με κεφαλιά απέναντι από τον Βάτσλικ ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Προηγήθηκε σέντρα του Ρόμανιτς από αριστερά και πρώτη κεφαλιά πάσα του Καραμάνου.

Κόντρα στην προσπάθεια της Λαμίας να πιέσει ο Ολυμπιακός σε στημένη φάση άνοιξε το σκορ. Εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Βαλμπουενά στο 12’, ο Σισέ πιο ψηλά από όλους έπιασε την κεφαλιά και σκόραρε εύκολα για το 0-1.

Το 0-1:

Στα επόμενα λεπτά και μέχρι το 30’ η Λαμία επικράτησε καθαρά στον αγωνιστικό χώρο και είχε δύο επικίνδυνα σουτ με Τιρόνε και Σκόνδρα που πέρασαν άουτ απέναντι στον Ολυμπιακό που το μόνο που κέρδισε σε αυτό το διάστημα ήταν ένα κόρνερ που δεν έφερε καν τελική.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα στατιστικά των τελικών σε αυτό το διάστημα ήταν 7-1 υπέρ των γηπεδούχων και ενώ το σκορ ήταν 0-1!

Κόντρα στη ροή του αγώνα και με μόλις με τη 2η τελική του ο Ολυμπιακός θα κάνει το 0-2. Στην κόντρα με τον Καμαρά και ενώ ο διαιτητής Διαμαντόπουλος δεν έδωσε φάουλ υπέρ των γηπεδούχων στο κέντρο (φάουλ στον Καραμάνο), η μπάλα έφτασε στον Μπουχαλάκη που έπιασε το σουτ που βρήκε στο Μαζουλουξή και «κρέμασε» τον Σαράνωφ για το 0-2.

Το 0-2:

Σαν να μην έφτανε η ατυχία στη Λαμία, στο 37’ είδε τον Σκόνδρα που ήταν πηγή κινδύνων για το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού και από τους πιο σταθερούς στην άμυνα, να τραυματίζεται και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.

Όλα ήταν σαφώς υπέρ των «ερυθρολεύκων» που διαχειρίστηκαν χωρίς πλέον άγχος την μπάλα και χωρίς να θέλουν να ρισκάρουν καθόλου στο αντίπαλο μισό.

Από την πλευρά της η Λαμία, προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, ανέβασε κι άλλο την κατοχή και στο 45’ είχε επικίνδυνο σουτ με τον Ρόμανιτς που μπλόκαρε όμως με 2η προσπάθεια ο σταθερότατος Βατσλίκ.

Η επανάληψη

Χωρίς να αλλάξει ταχύτητα η Λαμία συνέχισε να κερδίζει τις εντυπώσεις και στην επανάληψη απέναντι στο μεγάλο της αντίπαλο, που παρά το υπέρ του σκορ δεν κλείστηκε στην εστία του.

Ωστόσο οι  παίκτες του ήταν σαφώς πιο προσεκτικοί στην άμυνα και θέλησαν να δώσουν χώρο ώστε να βγάλουν κάποια μέτρα από την αντίπαλη άμυνα, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έπρεπε να πιέσουν.

Παραλίγο στο 51’ να πετύχουν την κόντρα αλλά η τελική σέντρα του Καμαρά πήγε πάνω στα χέρια του Σαράνωφ και ενώ είχαν βγει δύο με έναν στην αντεπίθεση.

Στο 56’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέση βολή με τον Σοάρες, έπεσαν πάνω του όμως όλοι σχεδόν οι αμυντικοί και έκαναν μπλόκο στην μπάλα μαζί με τον Σαράνωφ και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος.

Σε κάτι παραπάνω από ένα λεπτό οι γηπεδούχοι απάντησαν με δοκάρι. Κεφαλιά του Καραμάνου σε σέντρα του Τιρόνε σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Βάτσλικ έσωσε προ του Ρόμανιτς.

Το δοκάρι του Καραμάνου:

Στο 59’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία το σουτ του Βίντρα όμως έφυγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της ερυθρόλευκης εστίας.

Πριν το 60’, σουτ του Τζανδάρη αυτή τη φορά μπλόκαραν σωτήρια οι αμυντικοί, πιστοποιώντας ότι η Λαμία είχε πάρει το πάνω χέρι στο ματς.

Έτσι ο Μάρτινς πολύ γρήγορα άλλαξε τον Βαλμπουενά με τον Κούντε για να πιέσει στη μεσαία γραμμή, όπου η Λαμία είχε γίνει το αφεντικό.

Στο 64’ και πάλι η Λαμία στο προσκήνιο με το κλέψιμο και το σουτ του Ρόμανιτς που πάλι μπλόκαρε ο Βάτσλικ, στην 11η τελική προσπάθεια των γηπεδούχων στο παιχνίδι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γρηγορίου ανακάτεψε ξανά την τράπουλα, βάζοντας Ελευθεριάδη και Μανούσο ζητώντας το γκολ που θα βάλει και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι και βγάζοντας τον πολύ καλό αλλά και πιο λεπτεπίλεπτο Τιρόνε και τον Μανουσάκη.

Στο 72’ η πίεση της Λαμίας απέδωσε καρπούς με ωραία εκτέλεση του Καραμάνου που πήρε το ριμπάουντ μετά από νέα φάση διαρκείας στα καρέ του ολυμπιακού και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Προηγήθηκε εξαιρετική ενέργεια του Τζανδάρη, σέντρα του Ελευθεριάδη και υπέροχο στρώσιμο της μπάλας από τον Ρόμανιτς.

Το γκολ του αρχηγού:

Στο 74’ από του πουθενά, ίσως και λόγω  του ενθουσιασμού των γηπεδούχων, ο Μπουχαλάκης βρέθηκε σε θέση βολής ο Αντέτζο όμως πρόλαβε και έβαλε σωτήρια την κόντρα σε κόρνερ.

Οι αλλαγές που ακολούθησαν του Μάρτινς δεν βοήθησαν ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι στο 78’ η Λαμία έφτασε μια ανάσα από το 2-2 με τον Βίντρα, μετά από φάουλ του Ελευθεριάδη.

Η μεγάλη ευκαιρία του Βύντρα:

Νέα ατυχία για τη Λαμία που έχασε στο 84’ τον Τζανδάρη που δέχτηκε κλωτσιά πάνω στη φάση και δεν μπόρεσε να συνεχίσει δίνοντας τη θέση του στον Γκέντσογλου.

Ακόμη και στις καθυστερήσεις η Λαμία προσπάθησε για την ισοφάριση και στο 92’ η κεφαλιά του Καραμάνου έβαλε σε μπελάδες τον Βάτσλικ που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια προ του Ελευθεριάδη (ήταν οφσάιντ ο επιθετικός της Λαμίας).

Συνθέσεις

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοβ, Αντέτζο, Μαζουλούξης, Σκόνδρας (λ.τρ. 38’ Βύντρα), Μαρτίνεθ, Νούνιες, Τζανδάρης (λ.τρ. 84’ Γκέντσογλου), Τιρόνε (65’ Μανούσος), Ρόμανιτς, Μανουσάκης (65’ Ελευθεριάδης), Καραμάνος.

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τρούμπουλος, Βλαχομήτρος

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (83’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά (84’ Σουρλής), Αγκιμπού Καμαρά (77’ Βρουσάι), Ονιεκούρου Σοάρες(76’ Λόπες), Βαλμπουενά (62’ Κούντε), Τικίνιο.

Στον πάγκο, Κρίστινσον,, Μασούρας, Μάρκοβιτς, Παπαδόπουλος

Το παιχνίδι:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση