Προκαταρκτική έρευνα για υπόθεση bullying σε δημοτικό σχολείο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 12:08 Προκαταρκτική έρευνα για υπόθεση bullying σε δημοτικό σχολείο

Από την Εισαγγελία Βόλου…

Την υπόθεση bullying σε Δημοτικό Σχολείο περιφερειακού Δήμου της Μαγνησίας, ερευνά η Εισαγγελία Βόλου, μετά από καταγγελία του πατέρα του παιδιού ότι έχει υποστεί εκφοβισμό από άλλα παιδιά του σχολείου και παρότι ενημερώθηκαν οι δάσκαλοι και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το παιδί εξακολουθεί να βιώνει τέτοιες καταστάσεις.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, σε Αστυνομικό Τμήμα περιφερειακά του Βόλου, υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο καταγγελία του πατέρα ανήλικου αγοριού ότι έχει υποστεί bullying στο σχολείο.

Ο γονέας αναφέρει στην καταγγελία του ότι ενημέρωσε τους δασκάλους και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που τον διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, για να σταματήσει ο εκφοβισμός, ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός συνεχιζόταν και μάλιστα εντεινόταν, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ενημερωθεί καν οι γονείς των παιδιών που εκφοβίζουν τον μικρό μαθητή.

Με αφορμή την καταγγελία, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ζήτησε από πταισματοδίκη προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν να δώσουν κατάθεση οι γονείς του παιδιού, ο διευθυντής και εκπαιδευτικοί του σχολείου, εκπρόσωπος της Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου και οι γονείς των μαθητών που φέρεται να εκφοβίζουν τον ανήλικο.

Μέσω της έρευνας θα εξεταστεί αν τα περιστατικά εκφοβισμού συνέβησαν εντός του σχολείου ή εκτός (μετά τη λήξη των μαθημάτων) και αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, καθώς και αν υπάρχει αξιόποινη πράξη, ενδεχομένως ή παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση