Στερεά - Σχολεία: Σε 5 ημέρες τα ίδια κρούσματα με τους πρώτους 2,5 μήνες λειτουργίας!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 09:28 Στερεά - Σχολεία: Σε 5 ημέρες τα ίδια κρούσματα με τους πρώτους 2,5 μήνες λειτουργίας!

Στις 636 οι μολύνσεις στη Φθιώτιδα, οι 84 σε εκπαιδευτικούς…

Ίλιγγο προκαλεί ο αριθμός των κρουσμάτων που κατεγράφησαν στα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας μόνο κατά την 1η εβδομάδα λειτουργίας τους το νέο έτος.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 2.772 περιστατικά μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς (υπάρχουν κρούσματα και στο λοιπό προσωπικό κι ανθρώπους που εμπλέκονται με τη σχολική λειτουργία).

Και αν από το νούμερο δεν μπορεί κανείς να καταλάβει το μέγεθος της διασποράς και της επικινδυνότητας μετάδοσης της θανατηφόρας νόσου, ας το συγκρίνουμε με τους αριθμούς που κατεγράφησαν στα σχολεία της Στερεάς πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το LamiaReport μέσα σε 5 μόλις ημέρες σημειώθηκαν όσα είχαμε από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλη Νοεμβρίου! Μέσα σε λίγες ημέρες λοιπόν μολύνθηκε ο ίδιος αριθμός ατόμων που είχε μολυνθεί μέσα σε 2,5 μήνες!

Από τις παραπάνω μολύνσεις οι 636 αντιστοιχούν στη Φθιώτιδα, ενώ οι περισσότερες καταγράφονται στην Εύβοια, συνολικά 1.350 (σχεδόν οι μισές). Από τα 636 κρούσματα στη Φθιώτιδα σε εκπαιδευτικούς αντιστοιχούν τα 84.

Την τελευταία ημέρα της σχολικής εβδομάδας, οι μολύνσεις ήταν 233 με τις 201 να αντιστοιχούν σε μαθητές. Συνολικά 113 έχει η Εύβοια και 49 η Φθιώτιδα.

Δείτε τον πίνακα:

Στα επιμέρους στοιχεία, από τα 2.772 περιστατικά, τα 2.341 αντιστοιχούν σε μαθητές και τα 431 σε εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων.

Χαμένες μαθητικές ώρες

Αυτό σημαίνει ότι 2.341 παιδιά χάνουν κατά μέσο όρο 30 ώρες μαθημάτων, με την προϋπόθεση που θέτει το «υγειονομικό πρωτόκολλο» για επιστροφή στα θρανία αμέσως μετά την καραντίνα πέντε ημερών. Ρεαλιστικά όμως πολλοί θα είναι οι μαθητές που θα μείνουν πιο πίσω, είτε λόγω πυρετού, είτε λόγω θετικού τεστ που είναι λογικό να ανησυχεί πολλούς γονείς για την πιθανότητα επιπλοκών ή μετάδοσης σε άλλα παιδιά.

Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι το παιδί μας κόλλησε την πιο ήπια «όμικρον», από τη στιγμή που επίσημα μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα η «δέλτα» κυκλοφορούσε μέχρι και σε ποσοστό 50% σε ορισμένες περιοχές!

Η αναπλήρωση που έμεινε ανεκπλήρωτη!

Ακόμη χειρότερα όμως είναι τα… μαθηματικά για τις ώρες που χάνονται από τους 431 εκπαιδευτικούς που αρρώστησαν και δεν μπορούν να πάνε σχολείο.

Η αναπλήρωση αγγίζει τα όρια του αστείου, καθώς από τα ανακοινωθέντα κενά, αναπληρώθηκε ποσοστό περίπου στο 20%! Επιπλέον εξαιτίας και του γεγονότος ότι πολλά σχολεία καθυστερούν να δώσουν την ειδικότητα των εκπαιδευτικών που απουσιάζουν, μέχρι να γίνει η αναπλήρωση και να δεχθεί ο αναπληρωτής να μετακινηθεί για 3 μήνες από άλλη περιοχή, ο εκπαιδευτικός έχει επιστρέψει και πάμε να αναπληρώσουμε τα επόμενα κενά που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν με την ίδια πάντα χρονοβόρα - και επίπονη για τις διευθύνσεις - διαδικασία.

Το ζητούμενο βέβαια για το Υπουργείο φαίνεται ότι είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, με κάθε θυσία, αδιαφορώντας αν χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ώρες μαθημάτων πανελλαδικά. Σημειωτέων ότι στους παραπάνω υπολογισμούς δεν καταγράφονται οι απουσίες μαθητών που εύλογα δεν πηγαίνουν σχολείο όταν μαθαίνουν για έντονη διασπορά στην τάξη τους, χάνοντας και εκείνοι - αδικαιολόγητα μάλιστα - πολλές ώρες μαθημάτων.

Η υγεία

Βέβαια πάνω και από την κουτσουρεμένη εκπαιδευτική διαδικασία, είναι η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Το να χαθούν ορισμένες ώρες μαθημάτων δεν είναι τίποτα μπροστά στο να χαθούν ζωές! Υπάρχουν πολλοί σοβαροί επιστήμονες της πρώτης γραμμής, που επιμένουν ακόμη και τώρα ότι ήταν κάκιστη ενέργεια να ανοίξουν τα σχολεία.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα και οι εισαγωγές είναι περισσότερες από τα εξιτήρια στα Νοσοκομεία και κόσμος πεθαίνει από την «όμικρον» και γενικά η... κανονικότητα ισχύει μόνο για λίγους τομείς της οικονομικής μας ζωής.

Μακάρι η ερχόμενη εβδομάδα να διαψεύσει όλα τα κακά σενάρια και οι αριθμοί να βελτιωθούν…

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το Συνοπτικό οδηγό για σχολεία ή κάντε δεξί κλικ και κατεβάστε την παρακάτω εικόνα σε φυσικό μέγεθος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση