Δύο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 08:06 Δύο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες

Συνεχίζεται ο «εφιάλτης» όπως τον γνωρίσαμε από τα τέλη Νοεμβρίου…

Δύο νέοι θάνατοι προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο με τα θύματα της πανδημίας στη Φθιώτιδα.

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους μία 82χρονη και έναν 81χρονο που νοσηλευόντουσαν στην Κλινική Κορωνοϊού στο Πέτρινο κτίριο και δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις επιπλοκές που τους δημιούργησε ο επικίνδυνος ιός.

Δυστυχώς ο Ιανουάριος θυμίζει έντονα τον «εφιάλτη» που βιώσαμε πρόσφατα από τα τέλη Νοεμβρίου με τη μετάλλαξη «Δέλτα» με την απώλεια μέχρι στιγμής 25 συμπολιτών μας, οι περισσότεροι από Λαμία και Κοινότητές της αλλά και από τους υπόλοιπους Δήμους.

Οι περισσότεροι είναι άνδρες, 19 (76%), ενώ η διάμεση ηλικία είναι στα 77 έτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport μόνο τρεις εξ αυτών ήταν εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις, ενώ ένα ακόμη άτομο είχε κάνει την 1η δόση.

Η πίεση στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας παραμένει, με νέες εισαγωγές και συγκεκριμένα ενός 47χρονου Λαμιώτη με σοβαρό υποκείμενο νόσημα, που είναι εμβολιασμένος και ενός 68χρονου από το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας που δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Επίσης είχαμε και τρεις εισαγωγές στο Πέτρινο (ηλικίες 61 έως 96 ετών), όπως είχαμε και αντίστοιχα και οκτώ εξιτήρια και έναν ασθενή που μεταφέρθηκε στην Πνευμονολογική, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται 49 άτομα, που είναι ο μικρότερος αριθμός από 8 Ιανουαρίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση