Δήμος Λοκρών: Ρεκόρ χιονόπτωσης που θύμισε μέρες του ‘87

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 15:27 Δήμος Λοκρών: Ρεκόρ χιονόπτωσης που θύμισε μέρες του ‘87

Μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθούν τα προβλήματα στους δρόμους και στην ηλεκτροδότηση…

Ακόμη και το 1,5 μέτρο έφτασε το χιόνι στα ορεινά του Δήμου Λοκρών, ενώ τους 30 πόντους στα παραθαλάσσια και το μισό μέτρο μέσα στην Αταλάντη, παραπέμποντας μόνο στο χιονιά του ‘87!

Δυστυχώς όλο το βράδυ το φαινόμενο «Ελπίς» φόρτωνε με χιόνι την περιοχή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν δέντρα, να μείνουν οι περισσότερες περιοχές χωρίς ρεύμα και στη συνέχεια βέβαια χωρίς νερό αφού δε λειτούργησαν τα αντλιοστάσια.

Η κατάσταση το πρωί της Τρίτης (25/1) βρήκε το Δήμο Λοκρών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς δρόμοι και χωριά είναι αποκλεισμένα χωρίς νερό και ρεύμα, άρα κάποια από αυτά και χωρίς θέρμανση, με θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές περιέγραψε στο LamiaReport την πρωτοφανή κατάσταση που αντιμετώπισαν για πολλές ώρες μόνοι τους.

Από το πρωί σε συνεργασία με την Περιφέρεια ενεργούν ήδη 10 μηχανήματα μέσα στην Αταλάντη, ενώ στα ορεινά χωριά Κυρτώνη και Γουλέμι μεταφέρθηκαν μπουλντόζες για να ανοίξουν κι εκεί το δρόμο. Συγχρόνως έχει δοθεί βαρύτητα στην αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου, ώστε να δοθεί και πάλι ρεύμα σε όλο το Δήμο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση