Το "αντίο" στην Αφροδίτη Θεοδώρου από τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Φιλολόγους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 15:41 Το "αντίο" στην Αφροδίτη Θεοδώρου από τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Φιλολόγους

Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων αποχαιρετά τη φιλόλογο και μέλος του Ομίλου, Αφροδίτη Θεοδώρου, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών.

Πρόκειται για μια σημαντική γυναικεία προσωπικότητα, με έντονη δραστηριότητα και μεγάλη προσφορά στην εκπαίδευση, τον συνάνθρωπο και τον πολιτισμό.

Το Δ.Σ. του Ομίλου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Αφροδίτη Θεοδώρου, γεννήθηκε (το 1939)  και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κλασσική φιλολογία.

Υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση επί τριάντα συναπτά έτη. Αρχικά στην Ορεστιάδα Έβρου και από το 1971 στο 1ο Λύκειο Λαμίας. Κατά τα έτη 1991 -1997 υπηρέτησε ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης στο Ευρωπαϊκό Σχολείο της Varese Ιταλίας.

Ήταν μέλος της Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών των Βρυξελλών.

Είχε ειδικευθεί στην ψυχολογία των Εφήβων στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάλυσης του Μιλάνου και είχε εργασθεί επί μακρόν πάνω σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Είχε ευρεία γλωσσομάθειας σε επίπεδο μητρικής γλώσσας Αγγλικών, Γαλλικών και Ιταλικών.

Συμμετείχε σε προγράμματα εκπαίδευσης του Εξωτερικού και παρακολούθησε τη λειτουργία των σχολείων Σκωτίας και Ιαπωνίας.

Διετέλεσε : Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων του Νομού Φθιώτιδας, Πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Έκφραση» και Πρόεδρος του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λαμίας.

............................................................

Συλλυπητήρια από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Φθιώτιδας

Στις 30 Ιανουαρίου, γιορτή της Παιδείας, έφυγε από κοντά μας η Αγαπημένη μας Αφροδίτη Θεοδώρου, κλασική φιλόλογος, ένας άνθρωπος της Παιδείας με δυνατή προσωπικότητα. Άφησε πολύτιμο πνευματικό έργο στους φιλολόγους και ήταν μεγάλη η προσφορά της στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Φθιώτιδας, ειδικά με το Φιλολογικό περιοδικό «Έκφραση».

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Αφροδίτη.

Αιωνία η μνήμη σου.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Φθιώτιδας

Υπήρξε μέλος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας και του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων.

Διοργάνωσε κατ’ επανάληψη σεμινάρια και εκδηλώσεις, είχε πραγματοποιήσει δεκάδες εισηγήσεις και διαλέξεις, και ασχολούνταν με την ερευνητική συγγραφική δραστηριότητα.

  Για το Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος                                                            Η Γεν. Γραμματέας
Κώστας  Τσιαλαφούτας                                           Ειρήνη Πασχαλίδη
Προσαρμοσμένη αναζήτηση