Λάρυμνα: Τους… «δάγκωσαν» οι αχινοί (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 09:27 Λάρυμνα: Τους… «δάγκωσαν» οι αχινοί (ΦΩΤΟ)

Αλιευτικοί έλεγχοι και πρόστιμα στο βόρειο Ευβοϊκό…

Για παράβαση του νόμου που αφορά την ερασιτεχνική αλιεία, κατηγορούνται δύο Έλληνες 35 και 28 ετών, που εντοπίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (21/2) στη θέση «Λεκούνα» Μαλεσίνας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας να έχουν αλιεύσει, καταδυόμενοι από ερασιτεχνικό σκάφος, 3.100 άτομα αχινών.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκε η εν λόγω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

Επίσης από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στο πλαίσιο περιπολίας εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στην θαλάσσια περιοχή της Έξω Παναγίτσας Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, ερασιτεχνικό πνευστό σκάφος, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε βραχώδη αβαθή ακτή χωρίς λοιπό ναυτιλιακό εξοπλισμό, εντός του οποίου βρέθηκαν δύο φιάλες οξυγόνου κατάδυσης και λοιπού εξοπλισμού κατάδυσης (βατραχοπέδιλα - βαρίδια - γάντια) καθώς και η ποσότητα των 2.587 κιλών ζωντανού αλιεύματος του είδους ολοθούριου.

Λίγο αργότερα το πρωί, στελέχη της ίδιας Υπηρεσίας εντόπισαν στην παραλία «Λουκισίων» Χαλκίδας, έναν 62χρονο Έλληνα και ένας 31χρονο αλλοδαπό, να έχουν αλιεύσει 3.200 άτομα αχινών, με τη χρήση αλιευτικών εργαλείων (χεράκι και πιρούνα) κατά παράβαση του νόμου περί ερασιτεχνικής αλιείας.

Και στις δύο περιπτώσεις από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιευτικά εργαλεία και εξοπλισμός, όπως επίσης και τα αλιεύματα, τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση