Κοπή πίτας με τις ευχές για σύντομη μετεγκατάσταση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 15:29 Κοπή πίτας με τις ευχές για σύντομη μετεγκατάσταση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Άγιοβασιλόπιτα των "Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης"…

Οι "Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης"  έκοψαν την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 την καθιερωμένη βασιλόπιτα ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος.

Την εκδήλωση ευλόγησε και τίμησε με την παρουσία του ο  Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών. Παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες Θανάσης Καρακάντζας και Κώστας Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Κυροδήμος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και μέλη του Σωματείου.

Η πρόεδρος του Σωματείου Δρ. Βασιλική Λάζου έκανε μια σύντομη ανασκόπηση των δραστηριοτήτων της περασμένης χρονιάς με κορυφαίο γεγονός την επίτευξη του στόχου με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μετεγκατάσταση  του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε ιδιόκτητο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου Λαμιέων στην Πλατεία Λαού, δίπλα στον ανδριάντα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη.

Αναφέρθηκε επιπρόσθετα στις δράσεις που σχεδιάζονται για τη νέα χρονιά με επίκεντρο τις εκδηλώσεις για τα «80 χρόνια από την ιστορικής σημασίας ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου».

Δείτε το βίντεο:

Τυχερή της εκδήλωσης η κα Χρυσίντα Σταματοπούλου μέλος του Σωματείου που βρήκε το φλουρί και παρέλαβε ως δώρο το βιβλίο «Μνήμες Κατοχής» του  Ανδρέα Ανδρουλιδάκη.

Η εκδήλωση τελείωσε με ξενάγηση των παρευρισκόμενων στο χώρο του Μουσείου από την πρόεδρο και ιστορικό Βασιλικη Λάζου.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση