Λαμία - 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ: Όταν ο λαός το αποφασίσει μπορεί να νικήσει

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 00:13 Λαμία - 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ: Όταν ο λαός το αποφασίσει μπορεί να νικήσει

Ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας…

Σε ένα κατάμεστο δημοτικό Θέατρο εξαιτίας της κακοκαιρίας, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛ.ΑΣ. με το σύνθημα «Όταν ο λαός το αποφασίσει μπορεί να νικήσει».

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Λαμίας του ΚΚΕ, ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Κατημερτζή, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και απόγονοί τους.

Δείτε το βίντεο:

Στην εκδήλωση διατέθηκε το αναμνηστικό λεύκωμα της 13ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, ενός ιστορικού και πολύτιμου κειμηλίου των αγώνων του λαού, το οποίο ανατυπώθηκε από την ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και έγινε ανάρπαστο από τον κόσμο.

Ακολούθησε συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» και τη συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού, σε επιμέλεια του Τεό Λαζάρου.

Δείτε το βίντεο:

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία στην πόλη με προορισμό το άγαλμα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού. Εκεί, ο ΓΓ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι, όπως και ο Σωκράτης Μπουντόλος εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση