Αλιευτικοί και τροχονομικοί έλεγχοι έφεραν πρόστιμα και συλλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 11:36 Αλιευτικοί και τροχονομικοί έλεγχοι έφεραν πρόστιμα και συλλήψεις

Παράνομη αλιεία και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης…

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες της Παρασκευής (18/3), κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ'' Ν. Ευβοϊκού Κόλπου, περιοχή υγειονομικά μη επιτρεπόμενη για διενέργεια οστρακαλιείας, εντοπίστηκε ένας 25χρονος Έλληνας να έχει αλιεύσει με τη χρήση αυτόνομης καταδυτικής συσκευής, εικοσιοκτώ κιλά (28kg) όστρακα του είδους ''ΚΥΔΩΝΙ''.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν μια (01) μπουκάλα αυτόνομης κατάδυσης, ένας (01) ρυθμιστής πλευστότητας, ένα (01) μεταλλικό χεράκι, καθώς και η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία καταστράφηκε κατά τα προβλεπόμενα.

Επίσης σε αλιευτικό έλεγχο της Πέμπτης, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στην παραλία “ΜΠΟΥΡΤΖΙΟΥ” του ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε 60χρονος Έλληνας αλιέας, να έχει αλιεύσει ενενήντα πέντε (95) άτομα του είδους σκουλήκι της άμμου, σε απαγορευμένη περίοδο και με τη χρήση εργαλείου “ΠΙΡΟΥΝΑ” μη προβλεπόμενων διαστάσεων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Σύλληψη

Τέλος συνελήφθη από στελέχη της ίδιας υπηρεσίας το βράδυ της Πέμπτης 47χρονος Έλληνας, καθώς οδηγούσε μεθυσμένος στην λεωφόρο “ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ”.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του γραφείου τροχαίας του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, διενέργησαν στον 47χρονο αλκοολομέτρηση, με την μέθοδο του εκπνεούμενου αέρα και βρέθηκε με συγκέντρωση οινοπνεύματος 1,75% χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση