Περιφέρεια Στερεάς: Με την «ΠΥΞΙΔΑ» βρες το επάγγελμα της καρδιάς σου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 08:48 Περιφέρεια Στερεάς: Με την «ΠΥΞΙΔΑ» βρες το επάγγελμα της καρδιάς σου

Επαγγελματικός προσανατολισμός για τους μαθητές που ζουν στην καρδιά της Ελλάδας! 47 webinars σε 14 Ενότητες - 5 ημερίδες & ARISTON test...

Για 2η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θέτει στη διάθεση των μαθητών που ζουν στην «καρδιά της Ελλάδας», το πρόγραμμα «ΠΥΞΙΔΑ» το εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού που περιλαμβάνει σε 14 Ενότητες την παρουσίαση 47 επαγγελμάτων (μέσω ισάριθμων webinars) από 4 έως 20 Απριλίου 2022 και 5 ημερίδες & ARISTON test,.

Πιο αναλυτικά οι Ημερίδες Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, από την «ΠΥΞΙΔΑ» θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

• Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, στις 7μ.μ. στη Λαμία (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Λεωνιδίου 9-11)

• Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, στις 7μ.μ. στο Καρπενήσι (Συνεδριακό Κέντρο – Παπανδρέου Γεωργίου 1)

• Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στις 7μ.μ. στην Άμφισσα (Πνευματικό Κέντρο)

• Κυριακή 03 Απριλίου 2022, στις 11π.μ. στη Λιβαδειά (Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Διοικητηρίου Π.Ε. Βοιωτίας - Φίλωνος 35-39)

• Κυριακή 03 Απριλίου 2022, στις 7μ.μ. στη Χαλκίδα (Συνεδριακό Κέντρο Π.Ε. Εύβοιας – Χαΐνά 93)

Στο πλαίσιο των ημερίδων, ο Μαθηματικός – Ερευνητής και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης θα απαντήσει σε βασικά ερωτήματα που έχουν μαθήτριες/τές και γονείς. Επίσης, θα παρουσιάσει σωστές και έξυπνες πρακτικές για τους υποψηφίους που επιλέγουν σπουδές και επάγγελμα, όπως και το σύστημα εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές με όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει και θα ισχύσουν το 2022.

Το δωρεάν “ARISTON test”. Οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στις ημερίδες και στα webinars θα πραγματοποιήσουν πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Το “ARISTON test”, αναλύοντας και εξετάζοντας τις δεξιότητές τους, τη δομή της προσωπικότητας, καθώς και τα ενδιαφέροντα τους, προτείνει συγκεκριμένα επαγγέλματα/ειδικότητες και τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Δείτε την παρουσίαση του προγράμματος από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Κώστα Γαλάνη.

Δείτε και το βίντεο της «ΠΥΞΙΔΑΣ»:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση