Ξεκινά η ανέγερση του Μουσείου Εκκλησιαστικού Πολιτισμού της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 08:26 Ξεκινά η ανέγερση του Μουσείου Εκκλησιαστικού Πολιτισμού της Ι.Μ. Φθιώτιδος

«Η δύναμη της συνεργασίας της Εκκλησίας με Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία των Πολιτών…»

Αγιασμός για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του «Μουσείου Εκκλησιαστικού Πολιτισμού Κέντρου Έρευνας Εκπαίδευσης, Τεκμηρίωσης και Ψηφιακής Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος», πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Το κτίριο πρόκειται να ανεγερθεί στο οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Λαμιέων απέναντι από το Διοικητικό και Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος στην οδό Αγράφων. Τη μελέτη του έργου είχε η Μητρόπολη ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του, προχώρησε στη δημοπράτηση και πλέον έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της επίβλεψης εκτέλεσής του.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 2.450.000 ευρώ και περιλαμβάνει διώροφο κτίριο ωφέλιμου εμβαδού 993,17 τμ. με υπόγειο και βοηθητικούς χώρους εμβαδού 451,46 τμ. Θα στεγάσει μεταξύ άλλων:

• Αίθουσα έκθεσης - συντήρησης – τεκμηρίωσης και αίθουσα εργαστηρίων στο υπόγειο.

• Αίθουσα μόνιμης έκθεσης , αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και το γραφείο προσωπικού στο ισόγειο.

• Βιβλιοθήκη και αίθουσα διαλέξεων – ομιλιών – σεμιναρίων στον ά όροφο.

Στην εκδήλωση, απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Δείτε το βίντεο:

Παρόντες, ο Βουλευτής Φθιώτιδας - ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ηλίας Κυρμανίδης, η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Σοφία Αγγελοπούλου – Παπανικολάου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Μπέτσιος, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της Π.Ε. Φθιώτιδας, πολλοί δημότες, αλλά και παιδιά του ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ».

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση