Περιφερειακή σύσκεψη Εργατικών Κέντρων στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 08:39 Περιφερειακή σύσκεψη Εργατικών Κέντρων στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συντονισμός για την απεργία της 6ης Απρίλη…

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (31/3) στη Λαμία, περιφερειακή σύσκεψη των Εργατικών Κέντρων των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ, και συγκεκριμένα οι, Γεωργακόπουλος Γιώργος γραμματέας οικονομικού, Δανούσης Θανάσης αναπλ. γεν γραμματέας, Λεβέντης Θανάσης μέλος εκτελεστικής, Θεοχάρης Μάκης αναπλ. Προέδρου ΓΣΕΕ, Βασιλόπουλος Θάνος αναπλ. Οικονομικού, Αμπλας Θέμις μέλος ΔΣ, Παπαδημόπουλος Θανάσης μέλος ΔΣ και ΕΚ Βόλου, Σιορίκης Κων/νος μέλος ΔΣ ΓΣΕΕ και Κορδάτος Παναγιώτης μέλος ΔΣ ΓΣΕΕ.

Κεντρικό θέμα ο συντονισμός της Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας της ΓΣΕΕ στις 6 Απρίλη.

Στο LamiaReport μίλησε για τους σκοπούς της συγκεκριμένης συνάντησης αλλά και για τη σημασία να διοργανώσουν μια μεγάλη απεργία ως ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση, ο Γραμματέας Οικονομικού της Γενικής Συνομοσπονδίας Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

«Το βασικό μας ζήτημα είναι η ακρίβεια που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και  έχει φέρει τεράστια οικονομική κρίση και ανέχεια σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η απόφασή μας είναι να βγούμε στο δρόμο, να δείξουμε την αγανάκτησή μας. Θα απαιτήσουμε αλλαγή πολιτικής, ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας», λέει στο LamiaReport η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΠΕ Φθιώτιδας, Σοφία Ανεστοπούλου.

Οι διεκδικήσεις:

  • Άμεση λήψη μέτρων με γενναίες μειώσεις στις εξωφρενικές αυξήσεις σε καύσιμα, ενέργεια και στο καλάθι της νοικοκυράς.
  • Πάταξη της αισχροκέρδειας Αύξηση του κατώτατου μισθού
  • Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις
  • Πλήρη σταθερή πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 8ώρου
  • Αυστηρότερους Ελέγχους για την εργοδοτική αυθαιρεσία της  αδήλωτης εργασίας. 
  • Προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Η εργατική τάξη και η κοινωνία μας δεν αντέχουν άλλο. Λέμε όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
  • Βγαίνουμε όλοι στο δρόμο!

Η κα Ανεστοπούλου απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα, «σε όλους τους εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, άνεργους, νέους και νέες. Ενώνουμε τις φωνές μας. Δεν υπάρχει κόμμα, δεν υπάρχει χρώμα, όταν ο λαός πεινάει! Το απόγευμα της Τετάρτης δεν πρέπει να λείπει κανείς από τη πλατεία Διάκου».

Η απεργιακή συγκέντρωση - συλλαλητήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας στη Λαμία την Τετάρτη 6 Απρίλη είναι στις 6:30’ το απόγευμα στην Πλατεία Διάκου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση