Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι Βελγικοί Ποιμενικοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καρπενήσι (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 12:11 Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι Βελγικοί Ποιμενικοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καρπενήσι (ΦΩΤΟ)

Μια τεράστια πρωτότυπη διοργάνωση έφτασε στο τέλος της!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή 370 τετράποδων από 33 χώρες από όλο τον κόσμο. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022 κήρυξε την έναρξή του με μία μεγάλη γιορτή στο κέντρο της πόλης την Τρίτη 10 Μαΐου 2022!

Η τελετή έναρξης περιελάμβανε την παρέλαση των εκπροσώπων των αποστολών των 33 χωρών που συμμετείχουν στο Πρωτάθλημα σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας που κατέληξαν στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, όπου πλήθος κόσμου τους επιφύλασσε θερμή υποδοχή και ένα ζεστό καλωσόρισμα από τους συνδιοργανωτές του Πρωταθλήματος.

Η εκδήλωση υποδοχής ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη, του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιού, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βελγικών Ποιμενικών Γιόχαν Βεκχούζεν.

Την τελετή έναρξης πλαισίωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου με χορούς από όλη την Ελλάδα, κερδίζοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι και οι φιλοξενούμενες αποστολές δοκίμασαν τοπικά προϊόντα που προσέφεραν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας και ετοίμασε το μαγειρείο της Μαθητικής μας Εστίας.

Από την Τετάρτη 11 έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 καθημερινά από νωρίς τα πρωί μέχρι αργά το απόγευμα διεξάγονταν τα 6 κυναθλήματα και στα τρία γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου. Στους διαγωνιζόμενους συμμετείχε και ένας δικός μας Ευρυτάνας αθλητής, ο Παναγιώτης Γιαννιώτης, που αγωνίστηκε στο IGP. Μεγάλη στιγμή η κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον Νικηφόρο Ορφανάκο της Ελληνικής Ομάδας στο Agility.

Σε συνέχεια της πρόσκλησης που αποστείλαμε σε όλα τα σχολεία, με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε μικρούς και μεγάλους μαθητές συνοδευόμενους από τους Εκπαιδευτικούς τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022. Την εμπειρία του κυναθλητισμού μοιράστηκαν μαθητές από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κερασοχωρίου, το Αλκιβιάδειο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Φουρνάς και το Δημοτικό Φουρνάς, το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, το ΕΕΕΚ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ καθώς και το 3ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, το 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου.

650 μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα από τους τετράποδους αθλητές και τους κυναγωγούς τους αλλά και να διδαχτούν μέσα από την εμπειρία αυτή αξίες όπως η φιλοζωία, η προσπάθεια, η αξία της εκπαίδευσης σε κάθε τομέα αλλά και αρετές όπως πειθαρχία, σεβασμός και υπακοή. Ευχαριστούμε για την άριστη ξενάγηση τη Μαργαρίτα και τη Χρυσούλα, μέλη του Κυνοφιλικού Ομίλου Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας.

Η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022 έπεσε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 με μια μεγάλη γιορτή που περιελάμβανε τη γιορτή λήξης και τις απονομές των μεταλλίων! 3700 τετράποδα μαζί με τους κυναγωγούς και τους συνοδούς τους από 33 χώρες πλημμύρισαν τις τελευταίες ημέρες την πόλη μας και το Αθλητικό μας Κέντρο και έδωσαν χρώμα από κάθε γωνιά του κόσμου. Η καρδιά του κυναθλητισμού χτυπούσε στο Καρπενήσι! Τους ευχαριστούμε θερμά για τις καλύτερες εντυπώσεις που μας μετέφεραν ότι αποκόμισαν τόσο από τη διοργάνωση και τις εγκαταστάσεις μας, όσο και από τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, εντυπώσεις που θα μεταφέρουν στις χώρες τους. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και ιδιαίτερα στον Νικηφόρο Ορφανάκο από την Ελληνική Ομάδα για την κατάκτηση της 1 ης θέσης στο Agility!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια και ιδιαίτερα στον δικό μας αθλητή Παναγιώτη Γιαννιώτη που με τη συμμετοχή του μας έκανε υπερήφανους!

Ευχαριστούμε θερμά όλο το προσωπικό του Δήμου Καρπενησίου για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε.

Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις του τόπου μας που πρόσφεραν τα προϊόντα τους για την πραγματοποίηση ενός μικρού μπουφέ που προσφέρθηκε στις αντιπροσωπείες των χωρών: τα αδέρφια Βρέκος για τα παραδοσιακά αλλαντικά Καρπενησίου, το Παραδοσιακό Τυροκομείο Κουτρομάνος, το Ιχθυοπωλείο Fresco, το Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, το εργαστήρι Παραδοσιακών Προϊόντων «Η Ευρύτη» και το Τυροκομείο Γιάννη Γαβρίλη καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους της Μαθητικής
Εστίας Καρπενησίου για τις υπηρεσίες τους.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ευ Ζην Active και την Trekking Hellas Karpenisi, την Ξυλοτεχνική – Κυψελοτεχνική Αφοί Τσουκαλά και στον κ. Ιωάννη Φακίτσα που με την προσφορά τους συνέβαλαν στο στήσιμο του σκηνικού του Mondioring.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους εργάστηκαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να γίνει αυτό το όνειρο που ζήσαμε πραγματικότητα!

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βελγικών Ποιμενικών, τον Κυνοφιλικό Όμιλο Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Μακρακώμης!

Μια μεγάλη διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας έφθασε στο τέλος της!

Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι είμαστε η αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας!

Δείτε εικόνες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση