Λαμία: Χαμός από θετικά στις πρώτες δειγματοληψίες της εβδομάδας!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 11:42 Λαμία: Χαμός από θετικά στις πρώτες δειγματοληψίες της εβδομάδας!

Πολύς ο κόσμος που έσπευσε να εξεταστεί…

Νέο ρεκόρ δειγματοληψιών για το φετινό καλοκαίρι, σημειώθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο Δήμο Λαμιέων. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 576 rapid tests και στα δύο σημεία (Γαλανέικα και ΠΕΛ), ενώ μόλις για 2η φορά καθημερινή περάσαμε τα 300 στην ΠΕΛ.

Ρεκόρ - αρνητικό - είχαμε όμως και στον αριθμό θετικών, καθώς συνολικά βρέθηκαν 115 θετικά δείγματα (60 άνδρες και 55 γυναίκες) με διάμεση ηλικία τα 49 έτη.

Σύμφωνα με το Δήμο Λαμιέων που μας δίνει τα αποτελέσματα σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ, μόνο τα 67 αφορούν καινούρια κρούσματα, καθώς τα υπόλοιπα είναι από επανεξέταση που σημαίνει ότι έχουν ήδη προσμετρηθεί από τον Οργανισμό.

Ακόμη κι έτσι όμως - αφαιρώντας τα επιπλέον 48 δείγματα - η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 12,7%, ή περισσότερα από ένα στα δέκα άτομα βγαίνει θετικό (με τα επιπλέον θετικά, η θετικότητα θα διαμορφωνόταν στο ένα στα πέντε άτομα θετικό)!

Ειδικότερα, στα Γαλανέικα έγιναν 267 τεστ και βρέθηκαν 26 θετικά (στο σύνολο 46). Οι ηλικίες από 10 έως 72 ετών, με τα 18 από αυτά εμβολιασμένα.

Στην ΠΕΛ έγιναν ακόμη 309 με 41 θετικά (69 στο σύνολο). Οι ηλικίες από 3΄έως 77 ετών, με τα 27 εμβολιασμένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση