Δύο ακόμη συλλήψεις για την επίθεση στους αστυνομικούς - Στη φυλακή ο 35χρονος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 10:38 Δύο ακόμη συλλήψεις για την επίθεση στους αστυνομικούς - Στη φυλακή ο 35χρονος

Πρωτοφανής απόφαση του Δικαστηρίου να μη δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση του κατηγορουμένου!

37 μήνες χωρίς αναστολή επέβαλλε το Δικαστήριο στον 35χρονο που με το ποδήλατό του σταμάτησε περιπολικό της Άμεσης Δράσης στην περιοχή του Φρουρίου, όπου και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, ομάδα τουλάχιστον 20 ατόμων.

Αν και οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος το Δικαστήριο πήρε μια απόφαση που σύμφωνα με τους αστυνομικούς θα αποθαρρύνει παρόμοιες εγκληματικές πράξεις στο μέλλον, καθώς δεν έδωσαν στην έφεσή του αναστέλλουσα δύναμη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Αναλυτικά οι ποινές ήταν 24 μήνες για βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, 6 μήνες για απόδραση (επιχείρησε να αποδράσει από το περιπολικό μετά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς), 3 μήνες για εξύβριση, 12 μήνες για απλή πρόκληση σωματικών βλαβών και 6 μήνες για φθορά ξένης περιουσίας. Οι παραπάνω ποινές συγχωνεύτηκαν σε 37 μήνες.

Επιπλέον συνελήφθησαν σύμφωνα με τη αστυνομία, δύο γυναίκες, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο για να υπερασπιστούν τον 35χρονο και αναγνωρίστηκαν από τα θύματα - αστυνομικούς ως άτομα που συμμετείχαν στην επιχείρηση απόδρασης του κατηγορούμενου και κρατήθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες προχθές (04-09-2022) στη Λάρισα κατά το οποίο συνελήφθη ημεδαπός, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνελήφθησαν χθες (05-09-2022) στη Λάρισα, δύο ημεδαπές, εμπλεκόμενες στο αναφερόμενο περιστατικό, κατηγορούμενες για συνέργεια σε απόπειρα απόδρασης και εξύβριση.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους,  θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση