«Έφυγε» ο γνωστός δικηγόρος Ηλίας Κρανιώτης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 08:05 «Έφυγε» ο γνωστός δικηγόρος Ηλίας Κρανιώτης

Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας και ήταν λάτρης των γραμμάτων και των τεχνών…

Ένας από τους γνωστότερους δικηγόρους της Λαμίας, ο Ηλίας Κρανιώτης, «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 91 ετών.

Άνθρωπος των γραμμάτων, με κύρος και κοινωνική προσφορά, διετέλεσε πρόεδρος του ιστορικού Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας.

Παρέμεινε στη μαχόμενη δικηγορία για έξι δεκαετίες, τα μισά και πλέον χρόνια ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, δίνοντας τελικά τη σκυτάλη στα εγγόνια του που ακολούθησαν το επάγγελμά του.

Υπήρξε άνθρωπος πολυδιάστατος, δραστήριος, έντιμος, πνευματικός, λάτρης των γραμμάτων και των τεχνών τα οποία και υπηρέτησε δημοσιεύοντας τρεις ποιητικές συλλογές.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη (07/09/2022) στις 14:00' το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας στην πλατεία Ελευθερίας. Η ταφή θα γίνει στο αγαπημένο του χωριό τη Νέα Μάκρυση Δομοκού.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το Κέντρο Αγάπης Μητρόπολης Φθιώτιδας. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει κουτί - κουμπαράς στην είσοδο της εκκλησίας.

Ποιος ήταν ο Ηλίας - Ανδρόνικος Κρανιώτης

Γεννήθηκε την 20ή Νοεμβρίου 1930 στη Ρεματιά Φαρσάλων από τον Γεώργιο και την Αντιγόνη Κρανιώτη

Έζησε και μεγάλωσε στη Νέα Μάκρυση Δομοκού, χωριό που αγάπησε ιδιαίτερα μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη Λαμία ήρθε τα τελευταία έτη του γυμνασίου μέχρι και την αποφοίτηση του και την εισαγωγή του στην Νομική Σχολή Αθηνών τον Οκτώβριο του 1948.

Κατά το έτος 1953 όταν και επέστρεψε στην Λαμία προκειμένου να ασκηθεί ως δικηγόρος και να αποκτήσει άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος γνωρίστηκε με την γυναίκα του Αιμιλία Κρανιώτη το γένος Γεωργίου Ανδρέου, με την οποία τελικά και παντρεύτηκε την 1 Σεπτεμβρίου 1955.

Από το γάμο του αυτόν απέκτησε δύο τεκνά  την Αντιγόνη-Κωνσταντία και το Γεώργιο.

Υπήρξε υπόδειγμα δικηγόρου, σταθερός στις αξίες και τις αρχές του, υπηρετώντας το λειτούργημα του με απόλυτη εντιμότητα και ευθύνη.

Υπήρξε δικηγόρος από το 1955 έως το 2013 έχοντας στο ενδιάμεσο προαχθεί το 1981 σε δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω.

Αναδείχθηκε δύο φορές πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας.

Από την θυγατέρα του Αντιγόνη - Κωνσταντία απέκτησε τρία εγγόνια τον Μάριο την Αιμιλία και τον Ηλία Παπαθανασίου (Από τα οποία τα δύο πρώτα συνέχισαν ως δικηγόροι το γραφείο του) και ευτύχησε να δει δισέγγονα την Αντιγόνη, το Γεώργιο και τον Αθανάσιο – Ανδρόνικο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση