Στερεά: Σύλληψη υπαίτιου εμπρησμού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 11:00 Στερεά: Σύλληψη υπαίτιου εμπρησμού

Δεν έχει τελειώσει ακόμη η αντιπυρική περίοδος…

Με το που φθινοπώριασε λίγο ο καιρός ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες και αρκετοί είναι αυτοί που θυμήθηκαν τις αγροτικές τους ενασχολήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν να κάνουν με την καύση υπολειμμάτων κλαδέματος και καθαρισμού καλλιεργειών.

Δυστυχώς παρά τις προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ η αντιπυρική περίοδος, αλλά και το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες - συνήθως ο δυνατός αέρας αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του μεσημεριού - ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιών, κάποιοι εξακολουθούν να ανάβουν φωτιά όπως τους βολεύει.

Ενδεικτικά το προηγούμενο 24ωρο οι δασικές πυρκαγιές έφτασαν τις 54 (!), ενώ σε μία από αυτές ο υπαίτιος συνελήφθη. Συγκεκριμένα πρόκειται για άνδρα που συνελήφθη (9/10) ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε γεωργική έκταση, στη Δ.Κ. Αφρατίου,  του δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.  

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση