Γ. Οικονόμου: Συνολικά 525 εκατ. ευρώ για νέους αγρότες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 20:59 Γ. Οικονόμου: Συνολικά 525 εκατ. ευρώ για νέους αγρότες

Ευχάριστα νέα για τους νέους αγρότες είχε στη σημερινή ενημέρωση ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

Κλείνοντας, θέλω να σημειώσω ότι πιστώθηκε στους λογαριασμούς 10.561 δικαιούχων η πρώτη δόση του Προγράμματος των Νέων Αγροτών, συνολικού ύψους 278.540.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η δημόσια οικονομική ενίσχυση που θα λάβει κάθε δικαιούχος της 3ης πρόσκλησης του Μέτρου κυμαίνεται μεταξύ 35-40 χιλιάδες ευρώ, είναι η μεγαλύτερη από τότε που άρχισε να εφαρμόζεται το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Η ενίσχυση θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: Η πρώτη δόση πιστώθηκε και αφορά το 70% του συνολικού ποσού ενίσχυσης, ενώ η δεύτερη δόση θα πληρωθεί με την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται η εξέταση των ενστάσεων όσων Νέων Γεωργών είχαν κριθεί μη επιλέξιμοι και η αξιολόγηση των συμπληρωματικών δικαιολογητικών όσων Νέων Γεωργών είχαν κριθεί ως «εν δυνάμει δικαιούχοι», ώστε άμεσα να ενταχθούν ακόμα 3.400 δικαιούχοι στους οποίους θα καταβληθεί ως πρώτη δόση το συνολικό ποσό των 89 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, προκειμένου να ενταχθεί όσο το δυνατόν περισσότεροι στο Πρόγραμμα αυτό, το αρχικό ποσό των 420 εκατ. ευρώ της πρόσκλησης αυξήθηκε κατά 105 εκατ. ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 525 εκατ. ευρώ για να μπορούν να ενταχθούν, επαναλαμβάνω, όλο και περισσότεροι, όσοι περισσότεροι από τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Η ενίσχυση και η προσέλκυση νέων  αγροτών είναι κομβική για το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στη Πατρίδα μας για μια σειρά από λόγους. Στη  δεδομένη συγκυρία, δε, για ένα λόγο παραπάνω  διότι η αύξηση της εγχώριας παραγωγής, η παραγωγή εγχώριων αγαθών μας καθιστά λιγότερο ευαίσθητους σε εξωγενείς πιέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση