Πάτρα: 17 τα παιδιά που βρέθηκαν από τον παιδικό τους σταθμό σε νοσοκομεία με συμπτώματα σαλμονέλας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 11:29 Πάτρα: 17 τα παιδιά που βρέθηκαν από τον παιδικό τους σταθμό σε νοσοκομεία με συμπτώματα σαλμονέλας

Όλα τα παιδιά πήγαιναν στον ίδιο παιδικό σταθμό και εκδήλωσαν τα σχεδόν ταυτόχρονα τα ίδια συμπτώματα. Οι γιατροί στην Πάτρα πιστεύουν πως έχουν να κάνουν με σαλμονέλα…

Όλα δείχνουν πως τα παιδιά έφαγαν κάτι στον παιδικό τους σταθμό στην Αιτωλοακαρνανία και λίγες ώρες μετά εκδήλωσαν τα ίδια συμπτώματα που σχετίζονται με το μικρόβιο της σαλμονέλας. Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους, σε Κέντρα Υγείας της περιοχής και από εκεί σε νοσοκομεία στην Πάτρα, όπου παραμένουν για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας τους ευτυχώς δεν εμπνέει ανησυχία, με τα παιδιά να ακολουθούν τη θεραπεία των γιατρών.

Στις 17 από 7 που ήταν χθες το απόγευμα, ανήλθαν οι νοσηλείες παιδιών με συμπτώματα σαλμονέλας σε νοσοκομεία στην Πάτρα. Τα παιδιά διακομίστηκαν στην Πάτρα από τη Ναύπακτο, όπου όπως φαίνεται υπέστησαν την μικροβιακή λοίμωξη σε παιδικό σταθμό.

Από τα 17 τα 15 νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και τα δύο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Από τα 15 που νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο, τα δύο παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, η κατάστασή τους όμως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και δεν εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς.

Είναι ήδη σε εξέλιξη ο εργαστηριακός έλεγχος, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το μικρόβιο που χτύπησε τους μικρούς μαθητές και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο ιατρικές πηγές αναφέρουν πως τα συμπτώματα οδηγούν στην εκτίμηση πως πρόκειται για σαλμονέλα η οποία προκλήθηκε από τροφή.

Σύμφωνα με το tempo24, είναι ήδη σε εξέλιξη από τις αρμόδιες αρχές της Αιτωλιακαρνανίας έρευνα στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό προκειμένου από τον έλεγχο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της εκδήλωσης των συμπτωμάτων στα παιδιά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση