Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για ενεργειακά θέματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 15:30 Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για ενεργειακά θέματα

Υπό το ασφυκτικό πλαίσιο οικονομικής και ενεργειακής κρίσης που πλέον έχει «διεισδύσει» και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων με τους Προέδρους των Κοινοτήτων στην αίθουσα συνεδριάσεων της οδού Αινιάνων «Λάμπρος Παπαδήμας».

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης η εξοικονόμηση πόρων στο μέτρου του εφικτού σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Ο Δήμαρχος Λαμιέων αναφέρθηκε στα προτεινόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, χωρίς ωστόσο όπως επεσήμανε να επηρεάζονται τα θέματα ασφάλειας των δημοτών που είναι ταυτόσημα με την ύπαρξη επαρκούς φωτισμού.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε διαδικαστικά και άλλα θέματα που αφορούν τις Κοινότητες καθώς και μέτρα προστασίας ενόψει του χειμώνα που έρχεται.

Στη συνάντηση το παρών έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Φώσκολος, Δημήτρης Τζούφλας, Δημήτρης Ρίζος, Κώστας Μουστάκας, Κώστας Αναστασίου, Γιάννης Ζωγράφος και Κώστας Ξεφλούδας ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κυροδήμος.

Οι Πρόεδροι ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Δήμος για την μείωση του ενεργειακού κόστους του Δήμου και αφορά και τις Κοινότητες, εναρμονιζόμενοι πλήρως με τα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας του δημοσίου βάζοντας ως πρώτο στόχο την επίτευξη μείωσης του κόστους κατά 10% (υποχρεωτικά) και άλλα 5% (bonus) για το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Στην εποικοδομητική συνάντηση σημαντική ήταν και η παρέμβαση του αντιδημάρχου και υπεύθυνου για θέματα ενέργειας Κώστα Αναστασίου, ο οποίος  ζήτησε τη συνεργασία των Προέδρων και τους παρακάλεσε να προτείνουν τρόπους ελαχιστοποίησης της κατανάλωσης ρεύματος για να εξεταστούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η οποία ήδη έχει προχωρήσει σε καταγραφή των ενεργοβόρων φωτιστικών λαμπτήρων και μελετά τρόπους μείωσης  της κατανάλωσης.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος ευχαρίστησε όλους τους Πρόεδρους για την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία που έχουν σε όλα τα πεδία και κυρίως στην κατανόηση που επέδειξαν στα θέματα ενεργειακής κρίσης, τονίζοντας και τη σταθερή προτεραιότητα του Δήμου για τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών των Κοινοτήτων, ακόμη και των πιο απομακρυσμένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση