Συναγερμός για σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά του στενού Καφηρέα στη νότια Εύβοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 10:10 Συναγερμός για σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά του στενού Καφηρέα στη νότια Εύβοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση μεταναστών στην θαλάσσια περιοχή του στενού του Καφηρέα στη νότια Εύβοια.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για σκάφος που ξεκίνησε από τη Σμύρνη και βυθίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Έχουν ήδη διασωθεί εννέα μετανάστες από Αφγανιστάν, Αίγυπτο και Ιράν, ενώ στο ιστιοφόρο επέβαιναν 68 άνθρωποι, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Κοκκάλας στην κρατική τηλεόραση.

Στην επιχείρηση για τη διάσωση των μεταναστών που αγνοούνται συμμετέχουν ένα πλοίο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο και δύο παραπλέοντα σκάφη, ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 BF με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 BF.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση