Φθιώτιδα: Όλα τα ονόματα για τα ψηφοδέλτια σε Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 08:08 Φθιώτιδα: Όλα τα ονόματα για τα ψηφοδέλτια σε Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑΣΟΚ

Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι στη Φθιώτιδα στις εκλογές που έρχονται.

Λίγοι μήνες απομένουν από τις εθνικές εκλογές και τα τρία μεγαλύτερα κόμματα έχουν, σχεδόν, ολοκληρώσει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους και απομένει η επίσημη ανακοίνωση τους το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Η απογραφή του πληθυσμού και η νέα διαμόρφωση του εκλογικού χάρτη της χώρας που, φαίνεται πως, θα ισχύσει στις εθνικές εκλογές, αλλάζοντας την κατανομή των εδρών, δεν είναι ακόμα σαφές αν θα αγγίξει και τη Φθιώτιδα.
 
Με ορατό, λοιπόν, το ενδεχόμενο να μειωθούν οι έδρες στο νομό από πέντε σε τέσσερις, θα επιχειρήσουμε να σκιαγραφήσουμε, με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και του ΠΑΣΟΚ. Ανοιχτό είναι, σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο οι ηγεσίες των κομμάτων να κάνουν, τελικά, διαφορετικές επιλογές και να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια τους πρόσωπα που δεν έχουν ακουστεί μέχρι τώρα στα δημοσιογραφικά γραφεία. 
 
Νέα Δημοκρατία
 
Ιδιαίτερα ερωτηματικά για το ψηφοδέλτιο του κόμματος δεν υπάρχουν μιας που οι τέσσερις βουλευτές του κόμματος: οι υπουργοί Χρήστος Σταικούρας και Γιάννης Οικονόμου και οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Θέμης Χειμάρας θα διεκδικήσουν και πάλι την είσοδό τους στη Βουλή. Οι δύο γυναίκες που φέρονται επικρατέστερες για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι όπως αποκαλύψαμε ήδη από τον Ιούλιο, η πρώην βουλευτής Ελένη Μακρή - Θεοδώρου και η περιφερειακή σύμβουλος Έμυ Αργυροπούλου. Ερωτηματικό αποτελεί το έβδομο πρόσωπο που θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο, σε περίπτωση που δεν μεταβληθεί ο αριθμός των εδρών. Ανεξάρτητα, πάντως από τον αριθμό των υποψηφίων, το βέβαιο είναι πως θα εξελιχθεί ένα σκληρό πόκερ μεταξύ τους για τις λιγότερες έδρες που, λόγω απλής αναλογικής, θα εκλέξει η Ν.Δ. στη Φθιώτιδα. 
 
ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. 
 
Απέναντι σε αυτό το, σχεδόν έτοιμο, ψηφοδέλτιο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει γνωστοποιήσει κανένα όνομα εκτός αυτού του βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη που θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
 
Οι δύο πρώην βουλευτές Δημήτρης Βέττας και Αποστόλης Καραναστάσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν διαψεύδουν τις υποψηφιότητες τους, χωρίς όμως να έχουν πυκνώσει τη δημόσια παρουσία τους στο νομό.
 
Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις του ψηφοδελτίου, βάση της δέσμευσης του κόμματος για ποσόστωση φύλου 50%, πλέον σίγουρη, φέρεται να, είναι η πανεπιστημιακός και δημοσιογράφος Βασιλική Λάζου και αναζητούνται άλλες δύο γυναίκες υποψήφιες, με την εκπαιδευτικό Ηλέκτρα Μηλιωρίτσα και τη δικηγόρο Αιμιλία Παπαθανασίου να βρίσκονται μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί ως πιθανά να βρίσκονται στη λίστα.
 
Ο δικηγόρος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπουτσας θα είναι ο έβδομος υποψήφιος αν οι έδρες παραμείνουν αμετάβλητες και ο νομός στείλει πάλι πέντε βουλευτές στο Κοινοβούλιο. Το βέβαιο είναι πως τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά, υπάρχουν γκρίνιες για την καθυστέρηση ανακοίνωσης των υποψηφίων, που, όπως υποστηρίζουν, λειτουργεί προς όφελος των ήδη βουλευτών.
 
ΠΑΣΟΚ 
 
Σίγουροι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, φέρονται ο πρώην βουλευτής του νομού Νίκος Τσώνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μπέτσιος και ο οικονομολόγος από την περιοχή της Λοκρίδας Αντώνης Παπαγόρας. Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Καρφί, προσθέτει στη λίστα τα ονόματα της εκπαιδευτικού Κωνσταντίνας Αντεριώτη και του νομικού και διευθυντή του γραφείου του τ. υπουργού Γιάννη Πανούση, Βασίλη Μαστρογιάννη. Αναζητούνται, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων και τις επιλογές του κόμματος, μια ή δύο γυναίκες που θα συμπληρώσουν το πράσινο ψηφοδέλτιο στη Φθιώτιδα.
Κοινό χαρακτηριστικό και για τα τρία ψηφοδέλτια στο νομό είναι πως υπάρχουν ακόμη μικρές εκκρεμότητες στη συμπλήρωση τους, όλες τους... γυναικείου φύλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση