Ο Θέμης Χειμάρας στη βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2023

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 19:20 Ο Θέμης Χειμάρας στη βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2023

«Βασική προτεραιότητα του Προϋπολογισμού της Κυβέρνησης για το 2023, είναι η συνέχιση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας, παράλληλα με την διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.», τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Θέμης Χειμάρας.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κατά την ομιλία του για την κύρωση του Προϋπολογισμού της Κυβέρνησης για το 2023 επισήμανε την εμπιστοσύνη που εξακολουθεί να απολαμβάνει από τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εφαρμόζει αυτά που περιελάμβανε η ατζέντα με την οποία εκλέχθηκε το 2019, σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μπορεί να πείσει το εκλογικό σώμα.

Ο κ. Χειμάρας τόνισε, τις εμφανείς επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας με την αναβάθμιση της 11 φορές την τελευταία τριετία και την επίτευξη της μεγαλύτερης μείωσης δημοσίου χρέους σε ολόκληρη Ευρώπη ως ποσοστό του Α.Ε.Π, που οδήγησαν στην αντιστροφή της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας και στην μετατροπή της σε ελκυστικό προορισμό διεθνών επενδύσεων.

Επιπλέον σημείωσε μεταξύ άλλων, την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την στήριξη που έχει δοθεί στη κοινωνία με τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τις επιδοτήσεις στην κατανάλωση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, την ενίσχυση γεωργών και κτηνοτρόφων, τις αυξήσεις στον  κατώτατο μισθού και στις συντάξεις, καθώς και τις αυξημένες δαπάνες για την αμυντική θωράκιση και ισχυροποίηση της χώρας.

Παράλληλα, κατέδειξε την αναξιοπιστία λόγων και έργων που χαρακτήρισε την περίοδο 2015-2019 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που με επιπολαιότητες και ψεύτικες προσδοκίες προς τον ελληνικό λαό το 2015 οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, σε μια δυσβάστακτη φορολογία και επιπλέον στην ασφυξία των υπέρ-πλεονασμάτων και στην δέσμευση την περιουσία της χώρας στο Υπερταμείο για 99 χρόνια.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χειμάρας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στα εξής:

«Με την κύρωση του πρώτου, τα τελευταία 12 χρόνια, Κρατικού Προϋπολογισμό εκτός του πλαισίου της ενισχυμένης εποπτείας, το βιβλίο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, θα εστιάζει διακριτά στην αλλαγή της οικονομικής της πορείας.

Στην  περίοδο εκείνη που οδήγησε στην δημιουργία της ισχυρής Ελλάδας.

Στα προηγούμενα κεφάλαια, θα διαβάζουμε με έκπληξη την εποχή των ανεκδιήγητων πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδήγησε με ψέματα σε πολιτικές που δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Της κυβέρνησης που πολέμησε επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφους.

Της αριστεράς που επιτέλους κυβέρνησε και απέτυχε παταγωδώς.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια διαφορετική χώρα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να κάνει την Ελλάδα από «failed state», «success story».

Η νέα γενιά, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι απλοί εργαζόμενοι, οι αγρότες, τώρα γνωρίζουν.

Ξέρουν πως η Κυβέρνησή μας βρίσκεται και θα βρίσκεται δίπλα τους και στο μέλλον.

Γνωρίζουν πως με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χτίζουμε με όραμα, σοβαρότητα και συνέπεια μια νέα εποχή σιγουριάς και ευημερίας για τα παιδιά μας».

Δείτε βίντεο με ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Δείτε βίντεο με ολόκληρη την τοποθέτηση του Θέμη Χειμάρα στη βουλή:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση