Λαμία: «Άστεγος για μια μέρα» - Μάθε πως μπορείς να βοηθήσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 08:36 Λαμία: «Άστεγος για μια μέρα» - Μάθε πως μπορείς να βοηθήσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Από το Σάββατο (17/12) και μέχρι το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Και φέτος η δράση «Άστεγος για μια μέρα», παραμονές των γιορτών είναι γεγονός στη καρδιά της πόλης για να ευαισθητοποιήσει όλους εμάς προσφέροντας, είδη πρώτης ανάγκης, για συνανθρώπους μας, που βρέθηκαν στο δρόμο.

Η εθελοντική δράση γίνεται με την υποστήριξη του Διαδραστικού Συλλόγου Ραχών "Αλόπη" και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (παράρτημα Λαμίας) και ελπίζουμε ότι ότι συμπολίτες μας θα την αγκαλιάσουν με την ίδια ζεστασιά που το έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια, αποδεικνύοντας ότι το έλλειμμα της κοινωνίας, είναι μόνο οικονομικό και όχι κατανόησης και αλληλοβοήθειας.

Για 24 ώρες λοιπόν, από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής στην Πλατεία Πάρκου, συλλέγονται τρόφιμα πρώτης ανάγκης και φάρμακα.

Εκεί βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐκσος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Ρίζο. 

Δείτε το βίντεο:

Το «Άστεγος για μια μέρα» ξεκίνησε το 2013 σαν διαμαρτυρία, στα χρόνια της βαθειάς κρίσης στη χώρα. Πρώτη φορά έγινε στην Αμερική από κάποιους φοιτητές που έμειναν 24 ώρες στο δρόμο, σαν συμπαράσταση στους άστεγους και με σκοπό τη διαμαρτυρία για την υπάρχουσα κατάσταση.

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λαμία, ο Χρήστος Σολόπουλος μαζί με τον Τάσο Βούλγαρη και το Θανάση Θεοδώρου, το έφεραν στην πόλη και το εμπλούτισαν με τη συλλογή ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων.

Φέτος δέκα χρόνια μετά συνεχίζουμε με την ίδια αγάπη και όρεξη να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση